Африканско сафари - Кения и Уганда

2219

Насладете се на величествените горили в планините на Уганда и националния парк Масай Мара. Гарантиран тур!!! Националния парк Масай Мара, посещение на масайско село, лодка по Нил, парка с горилите и езерото Буньони.

pkg

ПРОГРАМА (FGG):

Ден 1 - Пристигане Найроби
Първият ден от тура е деня на пристигането, без предварително организирани дейности. За да имате повече време, да се отпуснете и да разгледате на спокойствие някои от забележителностите в столицата на Кения. Градът е с най-голямо население в страната и в цяла Източна Африка. Името Найроби идва от масайския израз Enkare Nyirobi, което се превежда като „мястото на прохладните води“. Поради разширяващите се вилни предградия често е наричан и като „Зеления град на слънцето“.
По време на престоя си в града можете да посетите Националния парк Найроби. Уникален с близостта си до големия мегаполис. Тук се срещат над 400 вида животни и птици, включително лъвове и жирафи. Пешеходните разходи и експедициите сафари в парка са изключително популярни. В Найроби са разположени много музеи. Един от тях е Националният музей на Кения, където се съхраняват останките на момче от вида Homo erectus, Железопътният музей и Музея на Карен Бликсен.
lake

Ден 2 и 3 - Националния парк Масай Мара
„Масай Мара“ е резерват, национален парк в Кения, основан през 1948 г. Отстои на около 270 км от столицата Найроби и е разположен в областта Масай Мара в югозападната част на Кения, до границата с Танзания.Заедно с резервата „Серенгети“ в Танзания обхващат територия от 16 273 кв. км естествена среда за дивите животни на Африка. От тях 1519 кв. км принадлежат на „Масай Мара“. Той, заедно със „Серенгети“ и „Нгоро-нгоро“, са вероятно най-известните и популярни резервати не само в Африка, но и в целия свят.
Повърхността му представлява савана и ниски заоблени хълмове. През него минават 2 по-големи реки - Мара и Талек, чиито брегове са заети най-често от акациеви гори.
Ще имате уникалната възможност да се насладите на "Голямата петорка" животни - слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог. Ще наблюдаваме отблизо зебрите, жирафите, маймуните, "големите котки" - гепард, леопард и др.
По желание ще посетим и типично масайско селище, където ще се запознаем с бита и традициите на този интересен народ.
rhino
Ден 4,5 и 6 - Елдорет и Джинджа
Град Елдорет се намира в Западна Кения на запад от Голямата рифтова долина. Първоначално е бил известен като "точка 64", заради това, че се намира на 64 мили от новопостроената жп линия до Уганда. Градът е известен като център за подготовка на великите африкански лекоатлети. В Елдорет се намира и Lessos Creameries - фабрика за сирене, която произвежда над 30 различни видове сирене. В Елдорет ще останете за нощувка, преди да се отправите към град Джинджа в Уганда.
Град Джинджа е известен център за екстремни спортове в Уганда. Тук ще можете да практикувате различни видове адреналинови спортове като рафтинг по най-дългата река в света - Нил. Нил започва своето пътуване от 6.500 километър до Средиземно море в западната част на Джинджа. Възможно е да се организират бънджи скокове от височина от 44 метра в района на скалните козирки на Джинджа. Ще можете да добиете впечатления и от дейността на местна благотворителна организация, поела ангажимент за подобряване на образователната система в Уганда.
bunyoni
Ден 7,8,9 и 10 - езерото Буньони
Започва дългото пътуване към местообитанието на красивите планински горили. Естественото местообитание на тези горили е планината Вирунга със своите вулканични върхове и тропически гори. Вирунга заема площи в Уганда, Конго и Руанда. В планината има около 700 горили, останали в дивата природа, относително равномерно разпределени през границите и на трите държави. Ще имате възможност да посетите семейства на горили в Уганда на територията на Bwindi Impenetrable National Park, където в момента има осем групи, вариращи от 7 до 37 индивида. Планинските горили са много социални и обикновено са активни през деня, така че по време на посещението може да се наблюдава хранене, "сприятеляване", почивка и т.н. Едно семейство от горили, обикновено съдържа един мъжки Silverback лидер, един или два по-млади мъже, три или четири полово зрели жени и 3-6 малолетни и кърмачета. Прекрасно е да ги гледате как си взаимодействат заедно.
Пътуването започва с брифинг преди началото на планинските преходи. Нашите водачи ще проследяват горилите и ще търсят признаци на последните движения на семействата.
Моля, обърнете внимание, че времето ви с горилите е ограничено до 60 минути, за да бъдат предпазени семействата от твърде много човешки контакт.
Предстоят ни няколко дни около живописното езеро Буньони, където можете да се насладите на круиз по езерото. Езерото е любимо място на много малки птици. Езерото Буньони е с дължина около 29 км и ширина 7 км, осеяно е с 29 острова. Тук може да се наблюдава националната птица на Уганда, гребенест кран, сред над 200 други видове птици в района.
gorilla
Ден 11, 12 и 13 - Кампала – Накуру
В този ден ще пристигнем в Кампала, столицата на Уганда. Градът е разположен в южната част на страната, в близост до голямото африканско езеро Виктория. Изграден е върху 10 хълма, като източните му квартали са разположени на брега на езерото. Кампала е един от най-зелените градове на Африка.
Тук ще останете за нощувка и ще имате достатъчно време за да се насладите на екзотичните нотки на този красив град.
На сутринта се отправяме към национален парк Накуру. Езерото Накуру е национален парк, който се намира в западната част на Кения. Площта му е 188 кв. км. и е открит през 1961 г. Представлява резерват за птици. Неговите солени води привличат огромни ята розови фламинго, които се хранят с растящите в езерото водорасли. Има и още 400 вида установени обитатели, към които спадат кормораните, сините рибарчета, пеликаните и още много други птици, хранещи се с риба. В рамките на парка живеят и бозайници като хипопотамът, импалата и блатната африканска антилопа.
mara
Ден 14 и 15 - Найваша – Найроби
В този ден ще се отправим към езерото Найваша. Найваша е сладководно езеро с вулканичен произход, разположено в Голямата рифтова долина. Тук ще имате достатъчно време за да видите над 300 вида птици, както и много хипопотами.
На следващия ден се отправяме към екзотичния мегаполис Найроби.
park

Ден 16 - Край на тура. Заминаване от Найроби

Програмата по дни:
Ден 1 Найроби, Кения (вечеря - включена)
Ден 2 Масай Мара (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 3 Масай Мара (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 4 Елдорет (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 5 Джинджа (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 6 Джинджа (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 7 езерото Буньони (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 8 езерото Буньони (вечеря - включена)
Ден 9 езерото Буньони (вечеря - включена)
Ден 10 езерото Буньони(вечеря - включена)
Ден 11 Кампала (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 12 Накуру (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 13 Найваша (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 14 Найваша (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 15 Найроби (закуска, обяд, вечеря - включени)
Ден 16 Найроби (закуска - включена)

2015 г.: 21 май - 5 юни, 29 юни - 14 юли, 7 - 22 август, 15 - 30 септември,
24 окт. - 8 ноември, 2 - 17 декември, 10 - 25 януари 2016 г.

Цената включва:

 • 15 НОЩУВКИ В КЪМПИНГ
 • 12 ЗАКУСКИ, 11 ОБЯДА И 15 ВЕЧЕРИ
 • ЕКСКУРЗИИТЕ ПО ПРОГРАМАТА: националния парк Масай Мара, посещение на масайско село, лодка по Нил, село с Пигмеи, парка с горилите, езерото Буньони, езерото Накуру, езерото Найваша.
 • Транспорт: минибус, лодки, такси, пеша, 4WD;
 • шофьори, водачи, екскурзоводи.

Цената не включва:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Найроби-Истанбул-София;
 • Шалте и спален чувал;
 • Виза за Кения (около 35 щатски долара);
 • Виза за Руанда (около 50 щатски долара);
 • Виза за Уганда (около 75 щатски долара).
 • Tрансфер летище-хотел-летище
 • Tакса резервация 12 евро на човек

Необходима е ваксина срещу "жълта треска" и профилактика срещу "малария"