Духът на Мианмар

1699

Мианмар, официално название Република Съюз Мианмар или Бирмански съюз или Бирма. Това е една уникална държава в Югоизточна Азия

Мианмар е държава, разположена в северозападната част на полуостров Индокитай, край Бенгалския залив и Андаманско море.

Програма:

/BUSB/

Ден 1 - Пристигане в Янгон
В този ден без предварително организирани дейности разполагаме с достатъчно свободно време, за да разгледаме някои от забележителностите на града. По желание може да си резервираме допълнително организирани мероприятия.

Ден 2 до 7 - Мандалай - Баган
Днес ще пътуваме с автобус до Мандалай - втория по големина град на Мианмар и последната кралска столица на страната. Възможност за посещение на пагодата Mahamuni Buddha, построена в края на 18ти век от крал Bodawpaya, който свързал двореца си и пагодата с павирана улица. Център на светилището е почитаната статуя Mahamuni Buddha, за която се вярва, че е един от 5те образа на Буда, създадени докато Буда е бил на Земята. Възможност за посещение на манастира Shwenandaw, интересен като пример за традиционния местен дървен манастир и единствена запазена сграда от укрепленията на Мандалай. Манастирът първоначално бил част от дворцовия комплекс на крал Mindon, а през 1880 е бил преместен от крал Thibaw Min на днешното си място.
Посещение на пагодата Kuthodaw от 19ти век, около чиято ступа са наредени общо 729 мраморни плочи със свещеното учение на Буда - най-голямата книга в света. Посещение на хълма Мандалай, откъдето се открива красива панорамна гледка към двореца, Мандалай и околностите осеяни с пагоди. Време е да се отправим към хълма Popa, разположен близо до Баган. За този хълм казват, че е дом на най-силните духове в Мианмар. Можете да се качите на върха на цилиндричния хълм, където има манастир и храм с олтар за 37 духа. От това место се открива изключително красива гледка към региона.

Ден 8 до 13 - Калав - езерото Инле - Янгон
В Калав ще посетим резерват за слонове, където ще имаме уникалната възможност за снимки с гигантите. По късно ще отпътуваме с автобус за езерото Инле, разположено в окръг Shan. Езерото е второто по големина в Мианмар с площ около 116км². По бреговете на езерото и по малките острови има множество водни селца, къщите на които са върху колове над водата, където живеят предимно хора от етническата група Intha. Разходката с лодка по езерото ще открие пред Вас красиви панорамни гледки, ще видите също многобройните рибарски лодки и необикновената техника за гребане на местните рибари.
Връщаме се обратно в Янгон, откъдето започна нашата обиколка. Ще имате един цял ден тук, за да вземете някои от последните сувенири, да опитате местната кухня или просто да се насладите на очарователния град.

Ден 14 - Янгон - Отпътуване
Вашето приключение е към своя край. Днес ще се придвижим до летището в Янгон, за да хванем полетите си за България.

Програмата по дни:

Ден 1 Янгон, Мианмар
Ден 2 Нощен преход с автобус до Мандалай
Ден 3 Мандалай
Ден 4 Мандалай
Ден 5 Баган
Ден 6 Баган
Ден 7 Баган
Ден 8 Калав
Ден 9 Калав
Ден 10 Езерото Инле
Ден 11 Езерото Инле
Ден 12 Езерото Инле
Ден 13 Янгон
Ден 14 Янгон

2015 г.: 18 април - 1 май, 23 май - 5 юни, 1 - 14 август, 5 - 18 септ.,
10 - 23 октомври, 14 - 27 ноември, 19 декември - 1 януари 2016 г.

Цената включва:

 • Настаняване: 12 нощувки в хотел 3* и 1 нощувка в автобус
 • Хранене: 13 закуски, 1 обяд
 • Екскурзии: екскурзия с лодка до Мингун, планинско колоездене в Баган, резерват за слонове, посещение в пещери, екскурзия с лодка по езерото Инле, дегустация на вино и др.
 • Транспорт: местен транспорт: автобус; самолет (1 полет; кораб; такси; пеша
 • Възраст: 18-60, макс. 70 (препоръчително)
 • Група: 8-12 души
 • водач от ТА, местни екскурзоводи

Цената не включва:

 • Самолетни билети до /от начален/краен пункт
 • такси за вътрешен полет - около 15 щ.д.
 • Визи, туристическа застраховка, лични вещи
 • Лични разходи
 • Трансфери
 • Бакшиши