Приключенска експедиция до Патагония

1099

Нашата експедиция в най-южната част на Патагония ще ви заплени със зашеметяващите ледници и изумрудено зелените езера на Аржентина и Чили

ПРОГРАМА: (BCU)

Ден 1 и 2- Пристигане в Ел Калафате:
ел_калафате
Първият ден от тура е деня на пристигането, без предварително организирани дейности. За да имате повече време, да се отпуснете и да разгледате на спокойствие някои от забележителностите в малкото, красиво градче Ел Калафате. Ел Калафате е малко градче в Патагония, Аржентина. Градът е важен курорт, разположен на езерото Аржентина, в югозападната част на провинция Санта Круз. Името си носи от малък храст наречен calafate, плодовете на който са много вкусни и подходящи за направата на конфитюр. Тук се намира Националния парк - Los Glaciares, създаден през 1937г. Паркът обхваща площ от над 4000 кв. км., като 30 % от тях са покрити с лед.
Ел Калафате е и отправната ни точка за посещение на ледника Perito Moreno. Ще имате уникалния шанс да се разходите из пленителните пътеки и тераси на ледника, където ще се насладите на незабравими гледки към гигантските ледове. Също така можете да направите круиз с лодка, почти по цялата ширина на ледника за да се насладите на приказно близки срещи с ледовете.

Ден 3, 4, 5 и 6 - Пуерто Наталес – националния парк “Torres del Paine"
патагония
Отпътуване за Пуерто Наталес, разположен край канала Сеньорет и с изглед към планинската верига на Андите – врата към красиви природни пейзажи като националния парк “Torres del Paine” и пещерата ‘Milodon”. Предстоят ни впечатляващи преходи из тайнствените пътеки на националния парк “Torres del Paine” – един от най-впечатляващите паркове в страната с покрити със сняг планински върхове, каскадни реки и водопади, ледници и огледални езера, богато разнообразие на растителни и животински видове. Ще отделим време и за посещение на пещерата “Milodon” – естествена природна забележителност, формирана от 3 пещери и скалистото образувание наречено “Столът на Дявола”.

Ден 7, 8, 9, 10 и 11 - Пунта Аренас – Ушуая
пунта
Пунта Арѐнас е град в Чили. Разположен е в южната част на страната край Магелановия проток. Главен административен център е на провинция Магалянес. Основан е на 18 декември 1848 г. Център на богат животновъден район. Бил е най-южният град на планетата до провъзгласяването за градове на аржентинските Ушуая и Рио Гранде. В града има голяма хърватска емигрантска колония.
Тук ще посетим колонията от пингвини в Seno Otway. След това ще преминем през Магелановия проток и отново ще влезем в Аржентина, по панорамния път с кола до Ушуая.
Ушуая е най-големият град на остров Огнена земя в Аржентина и най-южно разположеният град на планетата. Населението му е 61 166 през 2009 година, сравнение с 45 430 души през 2001 година. През летния сезон броят му достига до 70 000 души, като е предпочитан обект за посещения от собственици на скъпи яхти. От пристанището на Ушуая започва нашия круиз из сините води на канала "Бийгъл", където ще се насладите на незабравими гледки и на впечатляващи мигове с колониите от морски лъвове, пингвини, корморани и албатроси.
В Ушуая можете да посетите морския музей и музея "При края на света". В туристическия офис на Ушуая можете да подпечатате паспорта си с официалния печат "Край на Света".

Програмата по дни:
Ден 1 Ел Калафате, Аржентина;
Ден 2 Ел Калафате;
Ден 3 Пуерто Наталес, Чили(обяд - включен);
Ден 4 национален парк “Torres del Paine" ( вечеря - включен);
Ден 5 национален парк “Torres del Paine" (закуска, обяд, вечеря - включени);
Ден 6 национален парк “Torres del Paine"(закуска, обяд, вечеря - включени);
Ден 7 Пунта Аренас (закуска, обяд, - включени);
Ден 8 Пунта Аренас;
Ден 9 Ушуая, Аржентина;
Ден 10 Ушуая;
Ден 11 Ушуая;
Ден 12 Ушуая;

2015 г.: 16 - 27 ноември, 25 декември - 5 януари 2016 г.
2016 г.: 1 - 12 февруари, 11 - 22 март, 7 - 18 ноември

Цената включва:

 • 8 нощувки в къщи за гости и хостели;
 • 3 нощувки в къмпинг в НП
 • 3 закуски, 5 обяда и 3 вечери;
 • екскурзиите по програмата
 • водач, шофьор и местен екскурзовод
 • транспорт: минибус, лодки, такси, пеша, 4WD
  • Цената не включва:

   • самолетен билет;
   • трансфер летище-хотел-летище.