Пътешествие в Тайланд, Малайзия и Сингапур

1019

Насладете се на магията на Източна Азия с Етна Тур...

Програма SESP:

Ден 1 - Пристигане в Банкок
В този ден без предварително организирани дейности разполагаме с достатъчно свободно време, за да разгледаме някои забележителности на града. По желание може да си резервираме допълнително организирани мероприятия.

Ден 2 до 5 - Банкок - Ко Самуи
От Банкок се придвижваме с автобус до пристанището, откъдето с ферибот се отправяме към Ко Самуи - красив остров в южната част на залива на Тайланд. Ко Самуи е идеалната възможност за бягство. Тук можете да се отпуснем на тихи, безлюдни плажове и да се гмуркаме с шнорхели. Имаме възможности за много и разнообразни разходки или посещение на околните острови с много девствени плажове и естествени пещери.

Ден 6 до 9 – Пенанг - Камерън
Навлизаме в Малайзия и се отправяме към Пенанг. Отсядаме в Джорджтаун, който е столицата на острова. Джорджтаун притежава уникален чар, резултат от смесването на стари и нови култури.
Отправяме се към Камерън, носещ името на Уилям Камерън, британски колониален геодезист, открил платото, върху което е разположен града, през 1885 г. Камерън е високопланинска област, разположена на около 1500 м. над морското равнище. Има много неща за вършене и разглеждане тук, в т.ч.: посещение на ферма за пеперуди, ягодови ферми, розови градини, китайски храм, зеленчукови ферми и чаени плантации. Ще навлезем в джунглата за разходка сред прохладния и освежаващ горски въздух.

Ден 10 до 13 - Куала Лумпур - Мелака
Стигаме до оживената столица на Малайзия, Куала Лумпур. Посещаваме площад Berjaya Times Square в област Bukit Bintang, най-големият мол в Азия, където 8-ия етаж на сградата представлява мини увеселителен парк. Посещаваме и кулите Petronas Towers, както и някои колониални сгради.
Мелака е един от най-популярните градове на Малайзия и е бил важно търговско пристанище. Историческият център на града е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Португалците се заселили тук през 16 век и тяхното влияние може да се види в по-голямата част от архитектурата в града. Посещаваме много забележителности в Мелака – храмове, църкви, джамии, музеи. Дестинацията е известна със своята традиционна китайска кухня Nyonya, която можем да опитаме в една от традиционните къщи Peranakan.

Ден 14 – Сингапур
Посещението в Сингапур е наистина незабравимо. Той е основен международен център. Както във всеки голям град, пазаруването тук е удоволствие. Посещаваме много исторически и културни забележителности, за да вникнем в традицията на тази завладяваща страна. Ще видим Малката Индия и Чайнатаун, за да хвърлим поглед върху стария начин на живот в града. Ще опитаме традиционния сингапурски Sling в бара на известния хотел Raffles, известен с това, че се хвърлят черупки от фъстъци на пода!

Ден 15 Отпътуване
Вашето приключение е към своя край. Днес ще се придвижим до летището в Сингапур, за да хванем полетите си за България.

Програмата по дни:

Ден 1 Банкок Тайланд
Ден 2 Нощен преход с автобус/влак до Сурат Тани/Краби
Ден 3 Ко Самуи
Ден 4 Ко Самуи
Ден 5 Ao Nang / Samui
Ден 6 Пенанг Малайзия
Ден 7 Пенанг
Ден 8 Cameron Highlands
Ден 9 Cameron Highlands
Ден 10 Куала Лумпур
Ден 11 Куала Лумпур
Ден 12 Мелака
Ден 13 Мелака
Ден 14 Сингапур
Ден 15 Сингапур

2015 г.: 28 март - 11 април, 18 април - 2 май, 23 май - 6 юни, 27 юни - 11 юли,
1 - 15 август, 5 - 19 септ., 10 - 24 октомври, 14 - 28 ноември, 19 декември - 2 януари 2016 г.

Цената включва:

 • Настаняване: 13 нощувки в хотели, къщи за гости, 1 нощен преход с автобус
 • Хранене: 7 закуски
 • Екскурзии: целодневна разходка в джунгла, посещение на чаени плантации
 • Транспорт: местен транспорт: автобус; влак; кораб; такси; пеша
 • Възраст: 18-60, макс. 70 (препоръчително)
 • Група: 8-12 души
 • Водач от ТА
 • местни екскурзоводи

Цената не включва:

 • Самолетни билети до /от начален/краен пункт
 • Визи, туристическа застраховка, лични вещи
 • Лични разходи
 • Трансфери
 • Бакшиши