Тайланд, Камбоджа и Виетнам: Приключенска експедиция

639

Ако разполагате с малко време и винаги сте искали да изследвате Югоизточна Азия, това малко осем дневно бижу е вашето перфектно въведение във Виетнам, Камбоджа и Тайланд.

ПРОГРАМА (SECW):

Ден 1 и 2: Банкок

Ден първи е просто един ден, в който пристигаме и нямаме предварително организирани дейности, така че ще имате свободно време, за да се отпуснете и да видите някои от забележителностите. Банкок е врата към Източна Азия за повечето пътешественици. Студенти от цял свят идват и си отиват и по улиците е пълно с живот. Ще усетите Khao San Road, известната улица пълна с пазари, сергии и неонови светлини. Улицата е изпълнена с хора, които пазаруват и търсят храни и напитки за бурния нощен живот. Сега е момента да прекарате една нощ в Банкок. Ако имате чувството, че сте обзети от приключенски страсти, може да опитате пържени насекоми! Района Patpong в Банкок е известен с нощния си живот. Изобилстват екзотични барове, клубове, неонови светлини, и нощни пазари
Банкок може да се похвали със стотици Wats (храмове), а храмът Арун (Wat Arun) е основна посещавана дестинация. Големият дворец е популярна атракция. Насладете се на разходка с лодка в Банкок, който има сложна мрежа от канали и е получил псевдонима "Венеция на Изтока". Въпреки че някои от каналите са били попълнени с асфалт и превърнати в улици, много все още съществуват и днес.

Ден 2 до 4: Сием Реап

Днес ще пътуваме до Сием Реап, която е базата ни за проучване на известните храмове на област Анкор. Има над хиляда храма тук, вариращи от малки руини до известния храм Анкор (Wat Angkor), който вероятно е най-големият религиозен паметник. Храмът Анкор отдава почит на индуския бог Вишну и е ослепително красив масив от богато украсени резби.
Районът Анкор привлича над един милион посетители годишно. Храмовете тук са построени между 9-ти и 13-ти век за период от около 600 години от Кхмерската империя. Сред тези храмове са някои от най-известните в света постройки и заемат площ от около 160 кв. км. Вие ще имате възможност за обиколка на храмовете с местен екскурзовод. Има чудесни фотографски възможности.
В Районът Анкор е бил заснет филма Tomb Raider с участието на Анджелина Джоли.

Ден 5 до 6: Пном Пен

В този ден ще отпътуваме с автобус до Пном Пен, столицата на Камбоджа. Този оживен град има бурно минало, което можете да научите, ако решите да посетите Tuol Sleng - музей на геноцида.
Може да се разходите из алеите около символа на града реката Sisowath и да се насладите на кафе или коктейл в едно от многото кафенета около реката. Ако желаете, можете да си вземете разходка в Пном Пен с мотоциклет-такси със затворена кабина от автомобил, който може да побере около 4 човека.

Ден 7 до 8: Хо Ши Мин

Днес ще пътуваме с автобус от Пном Пен до Хо Ши Мин. Хо Ши Мин Сити е известен като Сайгон до края на Виетнамската война (около 1975). Първоначално малко рибарско селце, Хо Ши Мин Сити е най-важният икономически център във Виетнам и е най-големият град в страната.
Но трафикът в града е доста забързан в най-добрите времена. Автобусите и мотоциклетите са единствената форма на обществен транспорт. В града има около 3 милиона мотоциклети по улиците.
Ако сте заинтересувани от историята на войната във Виетнам, посетете тунелите Cu Chi. Изградена е мрежа от тунели, които са били дом на около 10 000 души, живяли под земята в продължение на няколко години по време на войната. Отнело е около 25 години, за да се изгради този подземен град. Ще видите спални на виетнамски командири, кухни, болнични заведения, оръжейни заводи, съоръжения за съхранение и командни центрове. Днес останалите тунели са се превърнали в голяма туристическа атракция.
Ако сте в настроение да се пазарите, не пропускайте най-големият пазар, Бен Тан пазар. Можете да си купите всичко от козметика за патици до автомобил! Има и множество сергии за хранителни продукти. Храната в Хо Ши Мин е от най-добрите и най-разнообразни по отношение на калоричност във Виетнам
Нашата обиколка завършва в Ден 8.

2015 г.: 28 март - 4 април, 2 - 9 май, 6 - 13 юни, 11 - 18 юли, 15 - 22 август,
19 - 26 септ., 3 - 10 октомври, 7 - 14 ноември, 28 ноември - 5 декември, 12 - 19 декември, 2 - 9 януари 2016 г.

Цената включва:

  • 7 нощувки със закуски в хотели, хостели & къщи за гости
  • екскурзии в Angkor Wat
  • транспорт: местен - обществени автобуси, микробуси, влакове, таксита, лодки
  • водач от фирмата
  • местен екскурзовод

Цената не включва:

  • визи
  • международни полети
  • трансфери летище-хотел-летище
  • джобни пари - необходимо е да имате поне $ 25-30 на ден за покриване на разходите за храна, напитки, сувенири, пране, входни такси и всички екстри