Южната част на кораловия остров Галапагос

2139

Този внимателно планиран маршрут обхваща основните акценти на Галапагоските острови. Ще се насладим на гъвкава програма, която предлага няколко алтернативни ежедневни дейности, по суша и по вода, но винаги сред зашеметяващата дива природа...

Програма (CGK25):

Ден 1 – Пристигане в Кито
Първият ден от нашето пътешествие е просто деня на пристигане, без предварително организирани дейности, така че ще имаме свободно време, да се отпуснем и да разгледаме някои от забележителностите. На летището в Кито ще бъдем посрещнати от представител на туристическата агенция-партньор на Етна Тур, който ще ни отведе до хотела.
day1
Ден 2 - Кито
Днес ще направим обзорна обиколка на Кито. Ще разгледаме оживените улици и площади на най-големия исторически център в Северна и Южна Америка. Посещаваме някои от най-важните църкви като величествената Ла Компания (Църквата Обществото на Исус) и емблематичния Храм Сан Франциско, пазители на очарователното мултиетническо, художествено и културно наследство. Минаваме през традиционния квартал Сан Хуан. Завършваме деня при хълма Панечило и спиращата дъха гледка към стария и модерния град.
day2
Ден 3 - Кито – остров Балтра - остров Санта Круз
Днес ще бъдем прехвърлени до летището в Кито и ще отпътуваме към Галапагоските острови. Кацаме на летище Балтра, откъдето ще се прехвърлим до остров Санта Круз през канала Итабака. Ще продължим с автобус до град Пуерто Айора, където ще се качим на красивата круизна яхта "Корал I".
Този следобед ще посетим станцията на Чарлз Дарвин, където работят международни учени, провеждащи биологични изследвания и проекти за опазване на околната среда. Тук ще се възхищаваме на гигантски костенурки, които участват в програма за развъждане, птици, както и на гори от бодливи крушовидни кактуси. По-късно ще имаме свободно време за разходка из града и магазини за сувенири.
day3
Ден 4 – остров Пласас - остров Санта Фе
Тази сутрин след закуска се отправяме към брега на Южен Пласас. Тук можем да видим голяма колония от морски лъвове, излежаващи се под екваториалното слънце. Има и много интересен растителен свят, например типичните за Галапагос кактусови дървета, от които се хранят игуаните и кактусовите сипки. По време на разходката Ви по острова не е изключено покрай Вас да прелетят жълти коприварчета или червеноклюни тропически птици. Ще се качим отново на борда на "Корал I" за обяд, преди да продължим пътешествието си.
Този следобед отплаваме до остров Санта Фе за малко пешеходен туризъм. Има многобройни пътеки с междинна или висока интензивност.
day4
Ден 5 – остров Рабида - остров Санта Крус
Този ден ще направим мокро кацане на остров Рабида. Вулканично оферменото крайбрежие е тъмночервено и е посещавано от колонии морски лъвове. Островът се счита за географския център на Галапагоските острови. Тук има най-различни вулканични скали, които са изваяни по протежението на залива. Изкачваме се до красива лагуна със солена вода, където можем да наблюдаваме розови и червени фламинго.
Ще наблюдаваме кафяви пеликани да гнездят в солените храсти в близост до плажа. На острова можем да забележим и деветте вида чинки на Дарвин. Имаме възможността да плаваме с малка гумена лодка из рифовете и да се радваме на отличните възможности за гмуркане с шнорхел.
Този следобед ще посетим плажа Bachas, който се намира в северната част на остров Санта Круз. Тук ще срещнем много морски птици, морски игуани и морски костенурки. Ще имаме възможност да поплуваме и да се насладим на плаж с бял пясък.
day5
Ден 6 - Дафне – остров Балтра - Кито
Тази сутрин ще посетим Дафни, ерозирали шуплести варовити скали, създадени чрез последователна вулканична дейност. Тук имаме чудесна възможност да видим синьокраки морски птици, червеноклюни тропически птици с раздвоена опашка, чайки и кафяв Ноди.
След посещението на "Дафне" напускаме "Корал I". Следва трансфер до летище Балтра за обратен полет до Кито. При пристигането ни в Кито ще бъдем трансферирани до хотела.
day6
Ден 7 - Отпътуване от Кито
Днес ще бъдем прехвърлени до летището, за да хванем полетите си за България.
Вашето приключение е към своя край, моля потвърдете на рецепцията часа на напускането на хотела. Ако имате късен полет или удължавате престоя си, ще имате повече време да разгледате още забележителности в Кито.
day7

2015 г.: 3 - 9 април, 17 - 23 април, 1 - 7 май, 29 май - 4 юни, 12 - 18 юни,
24 - 30 юли, 18 - 24 септ., 16 - 22 октомври, 13 - 19 ноември, 11 - 17 декември

Маршрут:
Ден 1 Кито Еквадор
Ден 2 Кито Галапагос
Ден 3 остров Санта Круз
Ден 4 остров Санта Фе
Ден 5 остров Санта Круз
Ден 6 Кито Еквадор
Ден 7 Кито

Цената включва:

 • 3 нощувки в хотел или къща за гости; 3 нощувки в круизния кораб
 • Храна: 5 закуски, 3 обяда , 3 вечери
 • Възрастови ограничения: от 11 до 70 год.;
 • Група: справка с капацитета на плавателния съд;
 • Персонал: водачи, местни екскурзоводи.

Цената не включва:

 • Карта Транзитен контрол;
 • Доплащане за корабно гориво;
 • Входна такса за Национален парк Галапагос $ 100;
 • Международни полети и данъци;
 • Бакшиши за включени екскурзии, визи, туристическа застраховка, лични вещи;
 • Джобни пари - около $ 25 - $ 30 на ден за покриване на храна, закуски, напитки, ограничени сувенири, пералня, бакшиши и други екстри.