Кайт в Мароко, Танжер

950


Една древна приказка

Танжер е град в северна част на Мароко с население 669 685 души (преброяване от 2004 г.). Градът се намира близо до Гибралтарския проток. Тингис, сега Танжер, възниква като древно финикийско селище. В намерените древни монети са изсечени имена Тенга, Тинга и Титга, древните гръцки и римски автори оставят множество варианти за името на града.

Според берберските предания, градът е построен от сина на Тинджис — Суфакс. Тинджис била съпруга на берберския герой Антаиос. Има и други легенди за възникването на града. Гръцка легенда преписва създаването на града на великана Антей, чиито гробница и скелет били в близост до града. Друга гръцка легенда описва, че градът е създаден от Софакс, син на Херкулес и на вдовицата на Антей. Пещерата на Херкулес е само на няколко километра разстояние от града. Сега тази пещера е основна туристическа атракция в региона, като част от древногръцката митология. Вярва се, че митичният герой е спял в пещерата по време на покоряването на дванадесетте изпитания.

Танжер се оформя като важен град за берберите и все още е населяван от тях, като се счита, че името му е дошло от бога им Тинджис или Тинга. Градът в древността е завладян от

Картаген. По времето на Древен Рим градът израства като важен икономически център и придобива важни административни функции.

Метео бриф

Климатът в северната част на страната е субтропичен средиземноморски, а в южната - пустинен. Характерно за средиземноморският климат е меката влажна зима и изключително сухото и горещо лято.
Широк пясъчен плаж, спотът е съвсем близо до града, на юг от пристанището.
Средно големи вълни.

Tемпература - 25 - 35 С през лятото и 20 С през зимата.

целогодишно

Кайт - начален курс – 370 Euro

Курсът от 8 до 10 часа включва метео бриф, запознаване с екипировката, сигурност, работа с крилото на сушата - техники за вдигане, сваляне, контрол, влизане във водата - боди драг, воден старт, техника за независимост и сигурност във водата, каране по вятъра, качване срещу вятъра, техника за вдигане на крилото от водата, за достигане на изпусната дъска.
*Препоръчителен брой хора, с които в рамките на 5 дни ще се занимава 1 инструктор е не по-голям от 5 човека.

  • В цената е включен наем на екипировката
  • Цената е валидна за групи над 5 човека

Цената не включва:

  • летищни такси – 99 евро*;
  • допълнителни екскурзии и трансфери;
  • летищните такси се фиксират точно в момента на издаване на билетите.