Езда в триградското ждрело

60
лв

Eднодневни походи

До село Водни пад:
Тръгване от конната база в село Триград. Езда по дефилето на изпъстрената с извивки и водоскоци Воднипадска река. Достига се до старинното родопско село Водни пад, разположено на самата граница с Гърция. Връщане до село Триград по същия път.

Езда ‐ 2 часа и 30 мин.
Цена ‐ 60 лв. на човек.

До село Кестен:
Тръгване от конната база в село Триград. Езда по дефилето на Жребовска река до с. Жребово. Следва село Кестен, намиращо се на самата граница с Гърция. Ще препускаме по просторни ливади, покрай реката, сгушила се в подножието на отвесни скали, осеяни с множество пещери. От Кестен ‐ езда по обратния път до с. Триград.

Езда ‐ 4 часа.
Цена ‐ 80 лв. на човек + 25 лв за гид на групата общо.

До Ягодинска пещера
Тръгване от конната база в село Триград. Езда по старинен римски път през красива борова гора над Триградското ждрело. По пътя се откриват прекрасни гледки чак до връх Персенк, Чаирските ливади и Чаирския каньон. Достига се до китното селце Ягодина. Посещение на Ягодинска пещера. Връщане до село Триград по същия път.

Езда ‐ 6 часа.
Цена ‐ 94 лв. на човек + 25 лв за гид на групата общо.

Двудневен поход

До местност Чаирски езера
Едно приключение на кон, което ще ни отведе до живописната местност Чаирски езера. Тя е известна със своите седем естествени езера, образувани от свличащите се ледници през ледниковия период. Ще се потопим в приказния свят на Синьото езеро, обвито в мъгли, заобиколено от дървета с причудливи форми. За него се носят легенди, че е обитавано от самодиви, които със сладките си песни и красивите си танци
примамват и омагьосват овчарите. Вила ʺЧаириʺ се намира в близост до едно от тези езера и ще ни обгради с уют и топлина.

Цена за група от 5 ездача : 298 лв. на човек.
Цена за група от 3 ездача : 333 лв. на човек.

Тридневен поход

До село Гела
Митичната Родопа планина ще ни потопи в приказния свят на Орфей, където ще открием суровата и величествена красота на природата. Ще се впуснем в едно приклкючение, което ще ни ни отведе до едно от най‐старите родопски села, с 33‐вековна история. По пътя си ще се насладим на красотата на местност Чаириски езера, известна със седемте естествени свлачищни езера, образувани от свличащите се ледници през ледниковия период. През цялото пътуване ще се радваме на уюта на автентични къщи.

Цена за група от 5 ездача : 456 лв. на човек.
Цена за група от 3 ездача : 500 лв. на човек.

Допълнителни дейности: риболов, пешеходен туризъм, скално катерене, посещение
на пещерите Ягодинска и Дяволското гърло, разходка с каручка, наблюдение на редки птици и диви животни, фотография.

със запитване