Най-добрите места в света за плуване с акули

200

18-те най-добри места в света за плуване с акули!

Всеки, който е гледал филма „Челюсти”, знае, че първото нещо, което се трябва да направи, когато види акула във водата, е да се добере до безопасността на сушата. Дори и онези, които не са гледали филма, инстинктивно ще се опитат да избягат от акулата, на която са се натъкнали в океана. Но някои хора правят всичко по силите си, за да се преборят с човешките инстинкти и да преживеят невероятни неща, които останалата част от хората не са имали възможността да преживеят. Плуването с акули е едно от тези преживявания. Повечето от нас не биха плували с акули, но в действителност все повече хора проявяват сериозен интерес към откриване на най-красивите места за гмуркане в света, където да опитат късмета си като поплуват с акули. Ето къде те го правят:

1. Бахамски острови, Карибски регион

Бахамски острови: Ако искате да срещнете повече от един вид акули, Бахамските острови е най-подходящото място за това, защото там разнообразието на акули е най-голямо в сравнение с всички останали места за гмуркане по света. Акулите тук варират от голямата бяла акула до най-дребните видове акули. Ще плувате сред акулите без клетка, ако се включите в организираните гмуркания тук, просто изчакайте водача на групата да хвърли някаква стръв във водата и след това се присъединете към акулите и ги наблюдавайте как се хранят. Направете всичко възможно, за да не Ви объркат с храната си! Уест Енд, Гранд Бахама е любимо място за много хора, които искат да плуват с тигрови акули, но гмуркането в тази област се прави с клетки.

2. Остров Кокос, Коста Рика

Остров Кокос: Коста Рика е страхотна дестинация, дори и в случай, че не възнамерявате да плувате с акули, но заема едно от челните места за практикуване на това специфично забавление. Любимото животно, с което може да плувате с в тези води, е уникалната акула чук. Освен това удоволствие, ще имате възможност и да плувате в и около водопади. Остров Кокос е известен като едно от най-добрите места в света за гмуркане с акули!

3. Фолс Бей, Южна Африка

Фолс Бей: Това е сравнително ново място за плуване с акули и място, към което редовните гмуркачи проявяват силен интерес. Определено предпочитано от опитни гмуркачи и водолази място, тъй като не е претъпкано с туристи, за разлика от някои други популярни места наблизо. Това не означава, че няма какво да видите тук: районът изобилства от големи бели, готови да задоволи жаждата ви да гледате как се хранят.

4. Острови Фаралон, САЩ

Острови Фаралон: Хората, които живеят или посещават Сан Франциско, може да се окажат привлечени от още едно приключение, различно от онези, които самият град може да предложи. Лодка, с която да стигнете до островите Фаралон, за да плувате с голямата бяла акула, може да свърши добра работа. Известно е, че бялата акула е сред най-големите акули в света. Приключението тук се различава от това на други места по света, защото има акцент върху опазването на природата на района. Докато при други обиколки ще хвърлят храна във водата, за да гледате как акулите да се хранят, целта тук е всъщност да гледате естественото хранене на акулите с тюлени в района. Ето това е същинско приключение отблизо!

5. Флорида, САЩ

Флорида: Всяка година има заглавия за нападения на акули някъде по крайбрежието на Флорида и родителите настояват децата им да бъдат бдителни във водата. И всяка година група упорити инатчии отправят предизвикателства към тези страхове на родителите и се гмуркат във водата, за да плуват с акули. Има множество места из Флорида, където можете да се насладите на организирани гмуркания за наблюдение на акули.

6. Галапагоски острови, Тихи океан

Галапагоски острови: Хората се отправят към тези острови в Южна Америка, за да се насладят на луксозна почивка. Повечето от тях не отиват по-далеч от това да се люшкат във водите край брега и да наблюдават игуаните и костенурките. Неколцина смелчаци обаче се гмуркат по-надалеч от брега и намират акули, с които да поплуват.

7. Гансбааи, Южна Африка

Гансбааи: Гмурнете се смело във водите тук, но дръжте под око тюлените, които висят край бреговете на острова. Те са стръв за множество големи бели акули в тази част на света, където запалените по плуване с акули хора се срещат редовно. Районът е наречен "Световна столица на голямата бяла акула”, тъй като този вид акула има най-голяма популация именно тук. Онази част на водата, където ще се гмуркате, за да плувате с акули, е известна като „алеята на акулите” и това е алея, по която не бихте искали да „срещнете непознат”! Опасността е достатъчно голяма и е необходимо да се потопите в клетка, за да изпробвате това приключение.

8. Голям бариерен риф, Австралия

Голям бариерен риф: По света няма много места, които да са по-известни с красотата на крайбрежието си от Австралия. Ако ви се отдаде възможност да пътувате до невероятния Голям бариерен риф, приемете и предизвикателството да поплувате с акули, които обичат това място не по-малко отколкото ще го обикнете вие.

9. Хин Му Санг, Тайланд

Хин Му Санг: Това е място, на което опитни водолази и гмуркачи отиват, за да избегнат организираните гмуркания във води, където е сравнително безопасно да се плува с акули. Повечето акули, които ще срещнете тук, са леопардови.

10. Малдивски острови, Индийски океан

Малдивски острови: Разположени недалеч от бреговете на Индия, тези острови са част от света, която неголям брой хора се възползват от възможността да видят. Тези, които отправят натам, ще открият, че курортите тук предлагат уникални дейности, включително и възможност за плуване с акули. Това се смята за един от най-безопасните райони в света за плуване с акули и е предпочитана дестинация за хора, които желаят да заведат децата си на експедиция.

11. Остров Гваделупа, Мексико

Остров Гваделупа: Това е едно от най-красивите места в света за плуване с акули. Девствен остров, разположен недалеч от бреговете на Мексико. Тази област е изключително незамърсена в сравнение с други места, разположени наблизо. Водата е топла, блести на слънцето и там ще се почувствате така, сякаш сте се доплували до рая, докато не видите големи бели зъби да идват към вас!

12. Нептунови острови, Южна Австралия

Нептунови острови: Когато плуването с акули е станало популярно, това е било едно от малкото места, на които хората са могли да видят голямата бяла акула. Разбира се, това, което се случва, когато човек навлезе в дивата природа е, че дивата природа изчезва. От известно време на това място акулите са били изчезнали. Въпреки това, наскоро бяха забелязани отново в района и много водолази са развълнувани да се завърнат и да плуват с тези прекрасни животни.

13. Рифът Нингалу, Австралия

Рифът Нингалу: Страхотно място за плуване с китови акули! Наистина си заслужава да прекосите половината земно кълбо, за да направите това. Китовите акули са внушителни животни, като голямата бяла акула, но не притежават опасните характеристики на повечето други акули. Това не означава, че е напълно "безопасно" да плувате с тях, но е по-безопасно, отколкото в повечето други места!

14. Папуа-Нова Гвинея

Папуа-Нова Гвинея: Онези хора, които желаят да плуват с акули в едно от най-отдалечените места в света, е възможно да направят това в Папуа-Нова Гвинея. Рифът Туфи тук е внушителна гледка и място, което по-малки акули посещават, за да търсят храна.

15. Пойнт Джудит, САЩ

Пойнт Джудит: Има един вид акула, наречена синя акула, която е по-трудно да видите, защото тези животни мигрират и не се задържат на едно място за дълго време. Въпреки това, има период от годината, когато група от тези страховити същества кръстосва водите в областта на Роуд Айлънд. Бъдете предпазливи: ако акулите не ви застрашат, студена вода на Роуд Айлънд може да стори това!

16. Шарм ел Шейх, Египет

Шарм Ел Шейх: Този курорт (включен в списъка с най-добрите места за гмуркане) е известен още като страхотно място за гмуркане в дълбоки води. Има най-различни интересни същества, които може да видите под водата тук, така че ще се забавлявате през цялото време. Разбира се, ако сте там заради акулите, те със сигурност ще ви намерят.

17. Южна Калифорния, САЩ

Южна Калифорния: Това е едно от най-добрите места в света за новите, редовни гмуркачи, които плуват с акули. Това място е за хората, които не пътуват интензивно, а по-скоро умерено и просто биха искали да внесат малко вълнение в живота си. Ще направите круиз с туристическо корабче в района на Сан Диего, ще стигнете до мястото, където се намират акулите, а след това ще се гмурнете да плувате с тях. Ако не се гмуркате, можете да се насладите на удобствата на кораба. Това е толкова релаксиращо, колкото и самото плуване с акули.

18. Подводен свят, Сингапур

Подводен свят: За онези, които просто не могат да се решат да излязат в открити води и да плуват с акули, има и по-контролирани ситуации, в които е възможно да се насладят на акулите. Най-доброто място за това е „Подводен свят”, разположен на остров недалеч от брега на Сингапур, където посетителите могат да научат много за живота в морето, докато плуват с акули в пълна безопасност.

Допълнителна информация:

ЕТНА ТУР организира всеки елемент от пътуването ви за плуване с акули: самолетни билети (с редовни и нискотарифни полети), трансфери, настаняване, допълнителни екскурзии... и резервация на приключението ПЛУВАНЕ С АКУЛИ!