Непал, Анапурна и Катманду

865

Удивително красивия регион на Непал, Анапурна предлага някои от най-зрелищните гледки на света...

Невероятната природа на Хималаите предлага невероятни емоции из красивите водни езера, реки, водопади и потоци, криволичейки през безводни ландшафти. Пътуваме край стари села, сблъскваме се с планински племена, разглеждаме впечатляващата флора и фауна, възхищаваме се на много свещени будистки и хиндуистки храмове и всичко това на фона на величествени планини, покрити със сняг...

Програма(TNAT):

Ден 1 – Пристигане в Катманду
Първият ден от нашето пътешествие е просто ден за пристигане, без предварително организирани дейности. Имате време за почивка и разглеждане на забележителностите, които може би желаете предварително да включите в тура Ви.
Катманду, столицата на Непал е обградена от заснежени планини. Долината Катманду е заобиколена от зелени хълмове, където са разположени традиционни селища, древни храмове и светилища на будисти и хиндуистки поклонници.
Ще имате възможност да проучите множеството атракции, които градът може да ви предложи. Малките улички около площада Дурбар и Двореца са оживени и пъстри. Крави, които се скитат из улиците, фучат таксита, а тесните улички преливат с подправки, зеленчуци и занаятчийски магазини. Може да се осмелите и да минете през странната уличка със зловещото име Йохне, чието название е дадено от хипита през 1970г.
day1
От 2 до 4 Ден - Анапурна Трек - Покхара - Кагбени (2810 м) - Муктинат (3 802м)
Отправяме се към Покхара, преминаваме през различни ниско разположени села и пред нас се открива красива гледка към заснежените върхове, сини езера и реки. Дълбоките долини и високите планини, заобикалящи Хималайска Анапурна включват разнообразие от ландшафт.
Ще вземем един панорамен полет до Джомсом, малко селце и седалище на региона Мустанга, откъдето ще започне дългото ни пътуване. Преминаваме към речния басейн Калигандаки и прекосяваме моста над река Калигандаки. Достигаме селището Екали Бхати, в което има четири Чай - Къщи. Следвайки маршрута ни достигаме село Кагбени, намиращо се в основата на две реки. На следващия ден следваме река Гандаки и посещаваме село Джаркот с удивителните си стари крепости в долината Кали Гандаки, известна със своите черни стъклени вкаменелости. От тук се изкачваме и постепенно достигаме храмът Муктинат - триетажна сграда, посветена на Вишну.
day2
От 5 до 7 Ден - Анапурна Трек - Марфа (2670 м) - Гаса (2 080m) - Татопани (1189 м)
Пътят от Муктинат се спуска отново към речния басейн Калигандаки, където започва и пътека до село Марфа, което е известено със своите ябълкови овощни градини и малки цехове за преработка на плодове. Известно тук е Ябълковото вино. На другия ден продължаваме маршрута си по протежение на реката, само надолу за да стигнем до село Гаса.
Малко по- малко стигаме Татопани, наближаваме и красивия водопад Rupse Сhhahara. Обядваме в село Дана. Следобед, продължаваме нашата разходка до бърдото на река Калигандаки, където ще пренощуваме. Постепенно се спускаме към долината Гандаки, където завършваме прехода си за деня в горещите извори на Татопани.
sday3
От 8 до 10 Ден - Анапурна Трек - Читре (2 350 метър) - Горепани (2724 м) - Хил
През този ден пътуваме до живописното селце Читре за една вечер, преди краткото ни пътуване до Горепани. В Горепани може да наблюдаваме невероятен залез над връх Дхаулагири и Анапурна, което го прави популярна дестинация в активния сезон.
На следващия ден в ранна утрин се изкачваме по хълма Пун (3210 м), откъдето ще видим един красив изгрев над снежните върхове на Хималаите, включително Анапурна (8091 м). Този ден ще се заемем със стръмно спускане надолу за последната ни вечер в грандиозната Анапурна.
day6
11 и 12 Ден - Покхара - Катманду
Насочваме се към последната част от нашето пътуване, моста на Нейапул, което е последна спирка на дългото спускане. Ще посетим Покхара, където ще прекараме нощта, преди да се върнем в Катманду. Ще имаме време за почивка и разглеждане на забележителности.
day
13 Ден - Отпътуване от Катманду
Вашето приключение е към своя край, моля потвърдете на рецепцията часа на напускането на хотела.
daylast

Маршрут:

Ден 1 Катманду
Ден 2 Покхара
Ден 3 Кагбени
Ден 4 Муктинат
Ден 5 Марфа
Ден 6 Гаса
Ден 7 Тотопани
Ден 8 Читре
Ден 9 Горепани
Ден 10 Хил
Ден 11 Покхара
Ден 12 Катманду
Ден 13 Отпътуване от Катманду

индивидуални дати

Цената включва:

 • Подслон: 12 нощувки в хотели, хостели или къщи за гости;
 • Храна: 8 закуски, 9 обяда, 8 вечери;
 • Екскурзии: Анапурна;
 • Транспорт: Транспорт: местен обществен автобус, такси, 1 полет;
 • Възраст: 18-60 макс. 70 (препоръчително);
 • Група: от 8 до 12 туристи;
 • Персонал: Представител на ТА; местни екскурзоводи.

Цената не включва:

 • Бакшиши около $ 15 на седмица;
 • Международен полет и такси при отпътуване;
 • Плащания за включените екскурзии, визи, медицинска застраховка, лични вещи;
 • Подслон преди и след пътешествието; местни данъци за полети (приблизително $ 5);
 • Летищни трансфери
 • Джобни пари - около $ 25 - $ 30 на ден за покриване на храна, закуски, напитки, ограничени сувенири, бакшиши и други екстри.