По следите на Конкистадорите

1730

Едно различно пътуване - от най-високо разположената столица в света Ла Пас през Йезуитските руини в Тринидад до известния Игуасу и Рио де Жанейро...

Боливия, Аржентина, Бразилия и Парагвай са латиноамерикански страни със заваладяваща история и невероятна култура

ПРОГРАМА (SPR):

Ден 1 до 1 - Притигане в Ла Пас
Първият ден от нашето пътешествие е просто ден за пристигане, без предварително организирани дейности. Имате време за почивка и разглеждане по собствен план забележителностите на Ла Пас. При пристигането си, моля попитайте на рецепцията в хотела за информация, за това къде ще се проведе срещата преди отпътуването.
Ла Пас e административната столица на Боливия. Градът се намира на 3 600 м надморска височина, което го прави най-високо разположената столица в света. Градът е основан от Алонсо де Мендоса на 20 октомври 1548 г. като пункт за почивка по пътя между Потоси и Куско. Пълното име на града, избрано от конкистадорите, е Нуестра Сеньора Де Ла Пас, целяло да отбележи настъпилия мир в страната след гражданската война между конкистадорите (на испански La paz означава мир).

Ден 2 до 5 - Потоси - Уюни
На следващия ден след закуска се отправяме към Потоси. Потоси е най-високия обитаван град в света с население над 100 000 жители. Града е разположен на 3,967 m над морското ниво.
От 2001 г. Потоси е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Основан е през 1546 г. , година след откриването на първите залежи на сребро. Първият монетен двор в Потоси е построен през 18 век. Днес музеят Ла Кaса де ла Монеда има експозиции със златни и сребърни монети, както и картини от колониалната епоха.
Пътувайки през изключително живописен маршрут, достигаме Уюни. Тук ще посетим Салар де Уюни - гигантското огледало на света. Салар де Уюни (Salar de Uyuni) е най-голямото солено езеро с площ от 10 582 km2. Това чудно място се намира на територията на двата региона Потоси и Оруро в Боливия, в близост до гребена на Андите. Освен това то се счита и за най-високото, защото е разположено на рекордните 3656 м над морското равнище в платото Алтиплано, богато на невероятни геологични образувания, геометрични пукнатини и солени езера. Солната покривка достига от 2 до 8 метра дебелина. През дъждовния период езерото се наводнява и се превръща в най-голямото естествено огледало в света. Ще се предвижим с високопроходими джипове до т.н. Солен хотел. Соления хотел е направен отвътре и отвън изцяло от сол. Има изградени места за пикник отново със солни маси и столове.
Салар де Уюни е едно от уникалните кътчета на земята. Огледалният образ ви кара да губите реалните граници и да се чудите кое е земя и кое – небе.

Ден 6 до 14 - Тупиза - Са̀лта - На път - Тринидад - Асунсио̀н
Продължаваме пътуването си по прашните пътища на Боливия и се отправяме към границата с Аржентина, сред ярко оцветени скални образувания и гигантски кактуси. Пристигаме в Тупиза, където ще си починем от заобикалящата ни суша и прашните пътища. Легендата разказва, че Буч Касиди и Сънданс Кид са били заловени от боливийската армия близо до Тупиза.
Следващата ни спирка е Салта. Градът е основан на 16 април 1582 г. от испанския конкистадор Ернандо де Лерма. Разположен е в Северна Аржентина. Главен град е на едноименната провинция Салта. По време на нашия престои ща имаме възможност да участваме в еднодневна екскурзия може до Cafayate, един от най-големите лозаро-винарски райони на Аржентина.
Влизаме в Парагвай и продължаваме към Йезуитските руини в Тринидад.Локализирани на 25 км от Енкаркасион (Югоизточен Парагвай), на пътя за Суидад дел Есте, Йезуитските руини са най-интересните и най-известни останки на осемте старинни черкви в Парагвай. Тринидад е основан от местните хора, които дошли от черквата в Сан Карлос. Основните му архитекти били преподобните Хуан Баутиста Примоли от Милано и каталонецът Хосе Гримау. Черквата, макар и незавършена, е една от най-големите и най-красивите, според записки на пътешественици от този период.
Предстоят ни два дни в столицата на Парагвай, Асунсион. Асунсио̀н е един от най-големите градове в Южна Америка. Градът е главното пристанище, индустриален и културен център на страната.

Ден 15 до 19 - Водопадите Игуасу - Куритѝба - Бертиога
Предстои посещение на Водопадите Игуасу - най-могъщото природно представление на шума и яростта. Великолепието на най-широкия водопад в света може да бъде наблюдавано и откъм Аржентина, и от страната на Бразилия. (Разходки с хеликоптер също се организират от бразилската страна, като към тях се прибавят специални полети по време на пълнолуние.
Отправяме се към градчето Куритиба. Куритѝба е град в Южна Бразилия, столицата на щата Парана. Разположен е на 60 км от Атлантическия океан. Основан в 1654 г. Името се превежда от езика на местните индианци като «борово място», тъй като в околностите е разпространен т. нар. вид «Бразилска араукария» (пиратски бор). В Куритиба се намира Федералният университет на Парана, най-старият университет в Бразилия. Сред забележителностите, които трябва да посетите е и Ботаническата градина на Куритиба, която е емблема за целия Южен регион на Бразилия.

Ден 20 до 23 - Парати - Рио де Женейро
Ще пътуваме по живописната крайбрежна магистрала до крайбрежното градче Парати, наричано „музей под открито небе в тропическия рай“. Парати е разположен на Коста Вeрде (Зеленият път), почти на средата на пътя от Сао Пауло за Рио. Основан от португалците през 1667 г. след откриването на най-богатите в света залежи от злато в планините на Минас Жерайс, той се превръща във важно стратегическо пристанище за експорт на добиваното тук злато. Заедно с Оуро Прето е част от така наречения „Кралски път“ или „Пътят на златото“.
Ще продължим нашето пътуване към Рио де Женейро, където ще имаме два дни, където ще можете да се насладите на плажовете на Ипанема и Копакабана, Фламенго парк, гигантската статуя на Христос Спасителя на хълма Корковадо, планината Пау ди Асукар, Маракана стадион - вторият по големина футболен стадион в света.

Ден 24 до 24 - Отпътуване от Рио де Женейро
Вашето приключение е към своя край, моля потвърдете на рецепцията часа на своето напускане. Ако имате късен полет или удължавате престоя си, моля уведомете своя водач.

Програмата по дни:
Ден 1 - Ла Пас, Боливия
Ден 2 - Потоси
Ден 3 - Потоси
Ден 4 - Уюни
Ден 5 - Уюни
Ден 6 - Тупиза
Ден 7 - Са̀лта, Аржентина
Ден 8 - Са̀лта
Ден 9 - Са̀лта
Ден 10 - На път
Ден 11 - Тринидад, Парагвай
Ден 12 - Тринидад
Ден 13 - Асунсио̀н
Ден 14 - Асунсио̀н
Ден 15 - Водопадите Игуасу, Бразилия
Ден 16 - Водопадите Игуасу
Ден 17 - Водопадите Игуасу
Ден 18 - На път (Сао Паоло)
Ден 19 - Парати
Ден 20 - Парати
Ден 21 - Парати
Ден 22 - Парати
Ден 23 - Рио де Женейро
Ден 24 - Рио де Женейро

Индивидуални дати

Допълнителна информация:

Цената включва:

 • Подслон: 9 нощи в хотел(и), хоsтел(и) и гостилница(и), 14 нощи в лагерни станции и къмпинг,
 • Храна: 15 закуски, 19 обяда, 14 вечери
 • Екскурзии: Салар де Уюни, Йезуитските руини в Тринидад, Водопадите Игуасу - Бразилия, Водопадите Игуасу - Аржентина.
 • Транспорт: Превозно средство на TA, лодка, такси, пеша, 4WD
 • Възраст: 18-45, макс. 55 (препоръчително)
 • Група: Средно 15-24.
 • Персонал: Екскурзовод на TA, шофьор, местни гидове.

Цената не включва:

 • Спален чувал и спален дюшек;
 • Международен полет и такси при отпътуване;
 • Плащания за включените екскурзии, визи, медицинска застраховка, лични вещи;
 • Подслон преди и след пътешествието;
 • Летищни трансфери.

Какво трябва да носите:
Трябва да сте готови да носите багажа си по всяко време. Затова силно ви препоръчваме да използвате раници (или подобни меки пътни чанти) и да ограничите багажа си до максимално 15-17 килограма.

Относно сухопътните експедиции:
Сухопътните експедиции са направени така, че да удовлетворяват пътешественици, които търсят по-икономична опция, пътуване с едно от нашите направени по поръчка превозни средства и лагеруване сред природата.

Съвети за отговорност при пътешествието
Ние в Етна Тур сме сериозни относно отговорността си да се грижим за природата и хората, които посещаваме. Ето няколко съвета, които да ви помогнат да се насладите на пътуването си като сведете до минимум замърсяването и подобрите изживяването от пътешествието:

Може да донесете своя собствена метална бутилка за вода и да я пълните в ресторантите или да я обработвате, вместо да купувате голямо количество пластмасови бутилки. Имайте предвид, че може да не съществуват преработвателни мощности на някои места.
Изрежете пластмасата - махнете и рециклирайте опаковките на пътническото оборудване преди да опаковате багажа и си носете лека памучна или мрежеста торбичка, за да можете учтиво да отказвате найлоновите торбички в магазините и пазарите.
Моля, не предлагайте подаръци на деца, понеже това насърчава просията и предразполага към култура на зависимост. Ако е възможно, предоставете пари или провизии на местно училище или благотворителна организация - говорете с екскурзовода си за съществуващите възможности.
Научете малко от местния език преди да пътешествате. Да можете да кажете няколко думи, като здравей, моля и благодаря, ще ви помогнат да се свържете с хората по позитивен начин. Донесете си разговорник на пътешествието и тренирайте постоянно, за да усъвършенствате увереността си.

Отзиви
В края на пътешествието, ще сме ви много благодарни, ако можете да отделите време и да попълните въпросник относно пътуването. Екскурзоводът ще ви даде хартиено копие на въпросника. Ние приемаме отзивите много сериозно, понеже ни позволяват да поддържаме и подобряваме най-добрите стандарти, които очакваме от нашия персонал, местни оператори, хотели, транспорт и доставчиците на екскурзии. Използваме информацията и за подобряване на програмите си и предлаганите опционални екскурзии за съответните оферти.

Напишете свой дневник на пътешественика и го публикувайте на нашия сайт!

Искаме вашите снимки!
Ние ви заведохме на едни от най-удивителните места на земята - защо не споделите това със света? Изпратете ни цветни снимки с висока резолюция на вашето приключение и те може да бъдат публикувани на нашия уеб-сайт или на нашата брошура.