Приключение в Страната на Догоните - Мали

1978

Екзотичен тур до МАЛИ (9 нощи/10 дни)! Застроени високо по тесните первази на скалите, селата на хората Догони датират от 11 век

Екзотичен тур до МАЛИ (9 нощи/10 дни)!
Република Мали е държава в Западна Африка. Мали е седмата по големина страна в Африка. Пясъчният масив Адрар дез Ифогас, известен с останките от древни сахарски цивилизации, се намира в североизточната част на страната.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 :

Полет София-Париж-Бамако

ДЕН 2 :

Пристигане в Бамако. Трансфер до Хотел Mande 3*. Нощувка.

ДЕН 3 :

Бамако-Мопти
Закуска и еднодневна екскурзия из столицата Бамако, разположена на р. Нигер, една от най - големите реки на Африка. Мали е страна на много племенни народи, всеки със собствените си буйни стилове, облекло и бижута. Няма къде по-добре да видите това колоритно разнообразие от цветове и вкусове. Бамако е голям център на изкуството и занаятите, където скулптори, тъкачи, бижутери и сладкари демонстрират техните изделия и умения. Ще посетите Grand Marché, или "Великия пазар", където можете да прекарате часове в проучване на стотиците сергии и дюкяни. Разнообразието от дърворезби, платове, мъниста, мед и злато е зашеметяващо. Една част на пазара е посветена изцяло на традиционните африкански лекарства. Тук ще намерите глави на птици, маймуни и крокодили, заедно с люспи от гущер и други традиционни средства за лечение.

Отпътуване за Мопти в следобедните часове и нощувка в хотел Kanaga 4 *.

ДЕН 4 :

Закуска и еднодневна екскурзия в Мопти. Ще видите завладяващ микс от култури: Бамбара, Бобо, Божо, Догоните, Фулани, Туареги, Сонгхай и много други. Посещение на красивата джамия на рибарското пристанище и оживения пазар, където можете да пазарувате злато или сребро, бижута или Фулани - одеяла от памук или вълна.

Обяд в бар Божо. Нощувка в Kanaga 4 *.

ДЕН 4 :

Мопти-Djenne-Мопти.
Закуска и подготовка за пътуване до Djenne, Тамбукту-град на Нигер. Посещение на Djenne, където ще видите великолепната Голяма джамия, най-голямата „кал – тухла” архитектура в света и една от световните забележителности на ЮНЕСКО. Връщане в Мопти за една нощ в хотел Kanaga 4*.

ДЕН 5 :

Мопти и платото Bandiagara.
Закуска и пътуване до „Страната на Догоните”, считана за едно от най-необичайните места на земята. Застроени високо по тесните первази на скалите, селата на хората Догони датират от 11 век.. През 11 век, Догоните, избягали от настъпващите араби, идващи от север и намерили убежище в една от най-негостоприемните области на Западна Африка. Това е толкова уникално място, че Организацията на обединените нации е обявила селищата за световно културно наследство на сайта си. Посещение на село Songo, известно със своите скални рисунки. Нощувка в хотел Guina 3*.

ДЕН 6 :

Закуска и един цял ден в Страната на Догоните. Ще посетите платото Bandiagara, друг обект на ЮНЕСКО за световно културно наследство Ще видите много примери за традиционната архитектура на догоните - класически и съвременен фетишизъм. Ще станете свидетели на традиционния танц с маски на догоните. Нощувка в къмпинг в страната на догоните .

ДЕН 7 :

Закуска. Продължавате посещението си из селата на Догоните, разположени в платото Bandiagara. Посещение на пещерни жилища, издълбани в скалите. Следобед завръщане в Мопти. Нощувка в хотел Kanaga.

ДЕН 8 :

Мопти – Бамако.

След закуска, се отправяме към Бамако - панорамен преход през сърцето на Мали. Разглеждате забележителностите по маршрута - джамията на Сан и др. Последно пазаруване и трансфер до летището в Бамако.

Обратен полет Бамако-Париж-София.

ДЕН 9 :

Пристигане в София. Край на тура.

индивидуални дати по заявка

Цената включва:

 • Самолетен билет София-Париж-Бамако-Париж-София
 • 7 нощувки в хотели 3* и 4*
 • 1 нощувка в къмпинг в „Страната на Догоните”
 • Хранене на полупансион в хотелите (закуска и вечеря)
 • Хранене на пълен пансион в „Страната на Догоните”
 • Частен транспорт 4x4 с шофьор и гориво
 • Опитен екскурзовод, който говори английски език
 • Трансфери летище при пристигане и заминаване в Бамако
 • Всички хотелски такси и местни данъци
 • Всички екскурзия и входни такси, описани в програмата.
 • Медицинска застраховка

Цената не включва:

 • Летищни такси 187 евро (подлежат на уточнение)
 • Входна/изходна виза за Мали