Северен Шпицберген

3675

Малка круизна експедиция, която ще ви позволи да се насладите на естествената флора и фауна из най-зрелищните и девствени крайбрежия в света...

Вижте тюлени и моржове из безкрайните ледени полета по време на това вълнуващо пътуване из Северен Шпицберген на борда на M / V „Антарктическа мечта” (http://www.antarcticdream.com). Ще станете свидетели на огромни колонии от морски птици, ще се насладите на вълнуващите лудории на китовете и делфините.

ПРОГРАМА: (CAO02)

Ден 1 - Пристигане в Лонгиърбиен
Първият ден от нашето пътешествие е просто ден за пристигане, без предварително организирани дейности. Имате време за почивка и разглеждане на забележителностите, които може би желаете предварително да включите в тура Ви. При пристигането си, моля попитайте на рецепцията за информация за това къде ще се проведе срещата преди отпътуването.
Лонгиърбиен е административната столица на архипелага Шпицберген, от който Западен Шпицберген е най-големият остров.
day1
Ден 2 - Лонгиърбиен – Ис Фиорд
Преди да се качите на загадъчния круизен кораб M / V „Антарктическа мечта”, ще имате възможност да се разходите из този бивш миньорски град, заслужава си да посетите енорийската църква и Полярния музей (по желание). Докато обикаляме Лонгиърбиен, ще се запознаем с повече от 100 вида растения. Привечер кораба отплава за Фиорди.
day2

Ден 3 –Крос фиорд – Ледника 14 юли - Олесунд
Посоката е на север по протежението на Западното крайбрежие. Сутринта пристигаме в Крос фиорд,след което правим кръг, за един вълнуващ круиз по протежение на изваяната предна част на Ледника 14 юли. На изненадващо плодородните склонове близо до ледника има разнообразие от пъстри цветя и чайки, които гнездят по околните скали.
В следобедните часове плаваме до Ню Олесун. Ню Олесун е населено място в норвежката провинция Свалбард (архипелаг Шпицберген). То е най-северното в света официално постоянно селище. В близост до селото има инкубатор за арктически прелетни гъски, розокраки гъски и арктически чайки.
day3

Ден 4 - Liefdefjoden - Андоя- Ледник Монако
В зависимост от това какво е времето можем да отплаваме към устието на Liefdefjorden и да слезем на брега, където обезателно ще се разходим в тундрата на остров Андоя. Можем да видим често срещаните гнезда на гаги и розокраки гъски. Надяваме се да отплаваме към Liefdefjoden, за да видим внушителния ледник Монако. Водите в предната част на ледника се превръщат в любимо място за хранене на хиляди чайки. Ще наблюдаваме полярни мечки, които вероятно ще ни предоставят възможност за фотография.
дах

Ден 5 - Alkefjellet - Palanderbukta
Днес ще плаваме към протока Хинлопен, където ще наблюдаваме брадати и опръстенени тюлени, полярни мечки и чайки с цвят - слонова кост. Ще се придвижваме по ледените полета на Lomfjordshalvøya и ще изследваме птиците по стръмните скали на Alkefjellet. По източната страна на Hinlopenstrait ще се опитаме да слезем в Palanderbukta на Nordaustlandet - дом на северни елени, розокраки гъски, чайки и моржове.
day5

Ден 6 - Phippsoya
Днес ще достигнем северната точка на Phippsoya при Седемте острова до Nordaustlandet. Тук ще спрем точно на 81-вия градус - северна ширина, само на 870 километра (540 мили) от географския Северен полюс. Полярните мечки живеят в този регион и може да се наблюдават от съвсем близо. Ще стоим в продължение на няколко часа тук. Развълнувани от великолепните околности, може би ще видим чайката Рос преди отново да се обърнем на юг.
day6

Ден 7 - Raudfjord - Ytre Norskøya
Връшаме се на запад и посещаваме Raudfjord по северния бряг на Западен Шпицберген, красив фиорд, в който преобладават зрелищни ледници и е предпочитан от опръстенени и брадати тюлени. Скалите и бреговата линия на фиорда също са оживени с колонии от морски птици и учудващо богата растителност. Недалеч от острова Ytre Norskøya ще посетим холандски обект за китоловство от 17 век. Това място ще ни разкрие трудностите и опасностите на природата, по времето на развиващия се китоловен бизнес тук. Птичият свят на острова е богат на малки кайри, черни птици, птици Brünnich и на арктически морелетници.
day7

Ден 8 - Prins Karls Forland or Alkhornet - Borebukta
Северната част на Prins Карлс Forland близо до Fuglehuken е мястото, където Barentsz вероятно за първи път стъпва на Шпицберген. Морски птици гнездят по скалите и крайбрежието. На пристанището ще видим тюлени, единственото население в Шпицберген. Освен това ще наблюдаваме останки от ерата за лов на полярни мечки, ще видим разрушени оръжия и капани. От другата страна на Forlandsundet в Sarstangen, можем да видим хиляди моржове. Като алтернатива можем да отплаваме до Фиорд Св. Джонс или на юг към устието на Исфиорден и да слезем в Алкохрнет. Морските птици гнездят по скалите, а арктически лисици търсят гнезда или паднали яйца и пилета от скалите, докато Шпицбергенски северни елени пасат буйната растителност. Елените може да изглеждат необезпокоени от човешкото присъствие, но всъщност не е така. Следобяд плаваме през красивата Боребукта, застлана от ледник и продължаваме за Лонгиърбиен..
day8

Ден 9 - Отпътуване от Лонгиърбиен
Днес ще слезем от корабa „Антарктическа мечта” в Лонгиърбиен. Вашето приключение е към своя край, моля потвърдете на рецепцията часа на напускането ви.

индивидуални дати със запитване

Маршрут:

Ден 1 Лонгиърбиен
Ден 2 Ис Фиорд
Ден 3 Ню Олесунд
Ден 4 Ледника Монако
Ден 5 Palandarbukta
Ден 6 Phippsoya
Ден 7 Ytre Norskøya
Ден 8 Borebukta
Ден 9 Лонгиърбиен

Цената включва:

  • 1 нощувка в хотел; общежитие или къща за гости, 7 нощувки в круизния кораб;
  • Храна: 8 закуски; 6 обяда; 7 вечери;
  • Възрастови ограничения: от 11 до 70 год.;
  • Група: справка с капацитета на плавателния съд;
  • Персонал: водачи, местни екскурзоводи.

Цената не включва:

  • Вътрешни полети и такси;
  • Международни полети и такси;
  • Бакшиши за включени екскурзии, визи, туристическа застраховка, лични вещи;
  • Летищни трансфери;
  • Джобни пари - около $ 25 - $ 30 на ден за покриване на храна, закуски, напитки, ограничени сувенири, бакшиши и други екстри.