СИЦИЛИЯ - ЕДНОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ ОТ КАТАНИЯ

70

Етна и Таормина
Вулканът Етна е един от най- активните вулкани в света. Извисява се на около 3350 метра надморска височина и е най- високият активен вулкан в Европа. Регистрират се изригвания от няколко милиона години. Този вулкан има повече от 400 кратера. За древните гърци, връх Етна бил Бог на огъня и дом на еднооките чудовища, известни като Циклопите. Етна предлага отлични условия за ски през зимните месеци и възможности за чудесни разходки през лятото.
Турът ще започне в удобно за вас време сутринта, когато ще ви вземат с кола от хотела, в който сте се настанили. Следва отпътуване към Етна, по време на което преминавате през няколко сицилиански града (Санта Венерина, Заферана). По пътя наблюдавате някои от най-старите потоци лава. По време на изкачването може да видите различни видове растителност. Достигате 2000 м. надморска височина, където имате свободно време за разходка и посещение на кратерите "Силвестри" (изригнали през миналия век) и най-новите потоци от лава и кратери от 2001/2003. По пътя посещавате местно фермерско семейство, където имате възможност да опитате местното вино Етна, селекция от натурален пчелен мед (портокал, лимон, евкалипт, ягоди..), бадемови сладкиши, маслини, зехтин, екстра върджин масло.
Следва туристическа обиколка на Таормина. Този кът от Сицилия предлага не само лазурно море, стръмни планински склонове с вечнозелени маслинени и цитрусови градини, но и богатство от култура и история. Посещение на Гръцкия театър, Римският театър, Дворецът Коравия и разходка по главната улица Умберто I.
Обратен трансфер до хотела в Катания.

Сиракуза и Ното
Турът ще започне в удобно за вас време сутринта, когато ще ви вземат с кола от хотела, в който сте се настанили. Следва отпътуване към красивия град Сиракуза в южната част на острова.
Пътуването ви отвежда надолу по източното крайбрежие на Сицилия, преминавате през "равнината на Катания", бреговата линия на Йонийско море и планините Иблеи, след което пристигате в Сиракуза. Програмата започва с посещение на археологическия парк "Неаполис" - Гръцкия театър, Римския амфитеатър, " Latomia del Paradiso" (пещерата наречена "Ухото на Дионисий" ) и жертвеника на тиранина Херон. По-късно разходката продължава в стария град - остров Ортиджа - където се наслаждавате на автентичността на средновековните улици и бароковите сгради, преди да достигнете катедралния площад /Piazza del Duomo/. Посещавате Катедралата, построена над Гръцки храм, който притежава повече от 2500 годишна история. Посещавате най -очарователното място в Ортиджа - легендарния Фонтан Аретуза. Разхождайки се по тесните улички, се придвижвате към стария квартал на Сиракуза. Минавате покрай някои важни сгради от края на средновековния период, като Palazzo Lanza и Palazzo Montalto. Посещавате открит сицилиански пазар с богат избор от зеленчуци, риба и местни продукти. Възможност за посещение на местен сицилиански ресторант. Разходка в търговската зона.
Ното: Към посещението на Сиракуза можем да добавим и тричасово посещение на изумителния античен бароков град Ното. Създаден през 1703 г. В града влизаме през Porta Reale и продължаваме разходката си по улица Vittorio Emanuele, като наблюдаваме прекрасни дворци от 18 век с изключителна архитектурна стойност. В страни от главната улица Vittorio Emanuele, малките пресечки също са осеяни с многобройни шедьоври на бароковото изкуство. Стигаме до катедралния площад Duomo, Museo Civico the Convento dei Francescani...
Обратен трансфер до Катания.

Палермо и Чефалу
Палермо е столица и най-важният град в цяла Сицилия, разположен между Тиренско море и планините Conca D'oro. Поставяме началото на градската ни разходка от Средновековния район на Палермо, където основните черти са от барока и Арабско - норманския период. Посещаваме площад "Претория" с красивия си ренесансов фонтан, сърцето на града, наречено "Четирите ъгъла", величествената катедрала, църквата "Сан Каталдо" и др. Продължаваме пеша, за да посетим "Сан Джовани дели Еремити" един от най-известните паметници на Норман, построени от Роджър II и Палацо деи Нормани.
Отпътуваме до село Монреале, шофираме по прекрасен път с изглед към долината "Conca D'Oro". Посещаваме великолепната катедрала в Монреал и “Chiostro dei Cappuccini”. Ако времето позволява, ще се разходим и до известния отворен пазар "Vucciria" или "Il Capo", Катакомбите на капуцините, Замъкът на Зиса и др.
Продължителността на екскурзията е 9/10 часа.
Цената включва: кола и англоговорящ шофьор/гид.
С по-кратко посещение на Палермо, можем да добавим допълнително посещение на град Чефалу.

всеки ден