Уикенд сафари на остров Тасос

197

Спиращо дъха сафари на Тасос - изумруденият остров. Тридневно приключение с Етна Тур.

Зеленият остров, така най-лесно и банално, но и най-точно може да се опише Тасос. Най-близкият до България гръцки остров (намира се на има-няма 300 километра от София) е разположен в Бяло море на около четири часа с кола от столицата. Привлекателен е с малките си, чисти и закътани плажове, обилна зеленина, хълмист терен, гостоприемни жители, отлично вино и великолепен пчелен мед.

ПРОГРАМА:

Ден 1:
Тръгване от Руски паметник в 08.00 часа с луксозен миниван на Етна Тур. Пристигане в Тасос около обяд. Настаняване в хотел 3* на база BB.Обиколка на острова. Вечно зеленият остров е истинско съкровище за Гърция - с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Разглеждаме гр. Тасос Лименас - старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета. Продължаваме обиколката на остров Тасос с посещение на магазин и работилница ” Ирис” за сребърна и златна бижутерия. Ще се любуваме на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Посещаваме женския манастир „ Св. Архангел Михаил” и залива на русалките - „Алики” - основна забележителност на остров Тасос. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и самото място е невероятно красиво. Завършваме обиколката в старата столица Панагия, запазила старата си градска архитектура с тесни улички и белосани къщи покрити с каменни плочи. Посещаваме старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презантация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. Вечеря (по желание). Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Начало на сафарито 08.00 часа. Маршрута ни започва от хотела и преминава през селцето Кастро с невероятните водопади. Движим се по планински пътища с невероятни гледки към заливите на острова. Около обяд спираме на 900 м надморска височина за барбекю с традиционните гръцки салати, Suvlaki, напитки и тцацики. След кратка почивка ще достигнем най-високата точка на острова връх Ипсарион - 1204 м надморска височина. Спускаме се обратно и преминаваме през езерото Maries и достигаме до красивите водопади около него.
Край на сафарито около 18.00 часа. Пристигаме в хотела - вечеря и нощувка.

Ден 3:
Закуска. Отправяме се по маршрут Тасос-Кавала-София. Кратък Сити Тур в Кавала. Пристигане в София около 19.00 часа.

всеки петък

Допълнителна информация:

Цената включва:

транспорт София-Тасос-София
две нощувки със закуски в хотел 3*
еднодневно сафари с джипове 4x4 на о-в. Тасос
сити тур в Лименас и Кавала
медицинска застраховка

Цената не включва:

  • фериботни разходи около 6 евро на човек.
  • входове за музеи и лични разходи.

Забележка:
Цената важи за група от 6 човека