Японски нюанси

1539

От технологично напредналата и препълнена с хора столица Токио, през прекрасно запазения стар град Такаяма, до красивите планински пейзажи. Япония е земя на очарователни контрасти. Насладете се на един автентичен начин на живот в този кратък, но изключително интересен тур на съвременна Япония.

ПРОГРАМА (JJH):

Ден 1 - Пристигане в Токио
Първият ден от тура е предназначен за пристигане и настаняване, без предварително организирани дейности. За да имате повече време, да се отпуснете и да разгледате на спокойствие някои от забележителностите в Токио, в пакета може да включим предварително настаняване (една нощувка в повече преди началото на програмата). При пристигане ще получите информация на рецепция относно часа на срещата с вашия водач, която ще се проведе непосредствено преди началото на тура.
Токио е зашеметяващ град, един от най-развитите в света. Интерес представляват Токийската кула; Императорския дворец, резиденцията на императора на Япония и неговото семейство; най-стария храм в Токио – Асакуса Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието; най-скъпият търговско-развлекателен квартал на Токио – Гинза; “Фортът на Венера”; “Мостът на дъгата”. Атракция е круиза в залива на Токио с разглеждане на футуристичното предградие Одайба, построено върху изкуствено създаден остров.

Ден 3 - 7 - Такаяма - Киото
Нашият водач ще ви помогне да заверите билета си за Шинкансен ("Новата главна линия"). Японската система от високоскоростни влакове, или "влак-стрела". Следва кратък опознавателен тур на Токио, преди да хванем влака, който ще ни отведе с шеметна скорост през красивите японски Алпи до Нагоя и до прекрасно запазения стар град Такаяма. На следващия ден ще имаме възможност за посещение на традиционния пазар в Такаяма. Следва разходка с велосипед из красивите улички на Такаяма. Южната част на града е особено красива, с много стари къщи, магазини, кафенета и саке пивоварни, някои от които са били в бизнеса в продължение на векове. След разходката с велосипед можете да се изгубите в задните улички или да излезете извън града.
В следващите дни ще продължим да изучаваме Киото. Киото е считан за културната столица на Япония. По време на Втората световна война цялата страна е бомбардирана, Киото със своите 1 600 будистки храмове, 400 шинтоистки параклиси, дворци, градини и уникална архитектура остава непокътнат и е един от най-запазените градове в Япония. В района на Киото се намират едни от най-известните храмове, дворци и градини. Киото е познат и с изобилието от етно-ресторанти, в които се предлага традиционна японска кухня.
Ще имате възможност да посетите Кийомидзу-дера — изключителен храм изработен изцяло от дърво, намиращ се в източната част на града и Императорският дворец — дом на японските императори.
Вашето приключение за цял живот е към своя край.

Описание на нощувките по дни:

Ден 1 Токио
Ден 2 Токио
Ден 3 Такаяма
Ден 4 Такаяма
Ден 5 Киото
Ден 6 Киото
Ден 7 Киото

28.03.2015 - 03.04.2015
29.08.2015 -04.09.2015
12.09.2015 - 18.09.2014

Цената включва:

 • 6 нощувки в хотели/хостели/къщи за гости;
 • 6 закуски, 1 вечеря;
 • екскузрии: велосипеден тур в Такаяма;
 • трансфери с такси, влак и пеша;
 • местен водач.

Цената не включва:

 • самолетни билети;
 • входни такси;
 • бакшиши;
 • визи;
 • медицински застраховки;
 • разходи от личен характер;
 • допълнителни екскурзии.