Off Road - Планината Атлас и Сахара

1797

Off-Road - изпитани и проверени маршрути от голямата пустош на пустинята Сахара до мъгливите възвишения на Атласките планини.

Турът е предназначен за почитатели на off-road приключенията с малък или средно голям опит, които не са шофирали досега в Мароко. Той позволява на участниците да натрупат солиден опит в различна среда с умерено темпо и без натиска на дългото целодневно шофиране и преодоляването на големи дистанции.

Ден 1
Полет София - Маракеш. Пристигане и настаняване в хотел 4*.

Ден 2
Запознаване с quad моторите, оборудването, инструкциите за безопасност и всички общи въпроси, които касаят предстоящото пътуване.

150 км off-road тур по добре познати маршрути в пустинята, които имат за цел да помогнат на участниците да свикнат с терена и оборудването. Включва почивка в пустинно селце с приятен обяд в палмовите горички край Рисани. Завръщане в хотела следобяд, теренът на отбрания маршрут се определя в зависимост с темпото на адаптация на участниците.

Ден 3
180 км off-road тур около дюните Ерг Чеби. Почивка за обяд в оазиса Мекси. Участниците ще опитат шофиране върху мек пясък, като групата ще навигира около свличащите се от дюните пясъци. Маршрутът минава през пресъхнало речно легло, където условията са не по-малко предизвикателни - мека прахообразна глина и пясък, маскирани под твърда глинена кора или мека кал в зависимост от сезона.

Ден 4
150 км off-road тур до бедуински лагер за нощувка в палатки заедно с местните жители. Сложността на тура ще се определи от натрупания до момента опит.

Ден 5
150 км off-road тур и връщане до хотела в близост до границата с Алжир.

Ден 6
Възможност за избор на почивен ден за онези, които желаят да си отдъхнат от шофирането с посещение на пазарите (сукове) в Рисини в типичен пазарен ден. Организира се специален обяд и на участниците се дава възможност да обиколят и разгледат мароканските килими, бижутерии и други ръчно изработени продукти.

За онези, които не желаят да почиват, ще бъде избран специален off-road маршрут за по-малка група.

Ден 7
Off-road сред големите дюни на Ерг Чеби. Потегляме рано преди зазоряване, за да се възползваме от по-твърдия пясък. Групата се движи сред дюните и научава много за навигирането в екстремни условия. В хотела се завръщаме за обяд. За онези, които имат желание за още off-road усещания сред дюните, турът продължава привечер, след като отмине най-голямата горещина на деня.

Ден 8
Отпътуване обратно към София.

индивидуални дати със запитване

Допълнителна информация:

Цени за пакет "Fully Inclusive":

 • настаняване
 • климатизиран луксозен хотел с басейн и включени закуска и вечеря
 • 4 часово пътешествие през Атласките планини
 • планиране на маршрута и организиране на групата
 • съотношение на водач:гид 3:1 (Rider:Guide ratio), 4x4 помощни превозни средства (support vehicles), оказване на техническа и първа помощ, гориво, обяд във вид на пикник, нощни лагери, планиране на маршрут и навигационна инфраструктура
 • взимане на quad мотори/bike мотори под наем със застраховки
 • всички превозни средства са спортни модели на Yamaha или Honda, нови за всеки сезон
 • наем на защитно оборудване
 • каска, ръкавици, ботуши, горна и долна екипировка

Пакетът не включва:

 • самолетен билет София-Маракеш-София
 • персонална медицинска застраховка и застраховка за пътуване, които са задължителни
 • всякаква допълнителна консумация на храни и напитки
 • повреди, нанесени на наетите превозни средства (Quad мотори/bike мотори)
 • трансфер от/до летището в Маракеш