Off Road приключения от София до Акамас

930

Тази екстремна разходка започва по маршрут София - Свиленград - Одрин - Гелиболу - Лапсеки (ферибот) - Измир - Селчук - Соке - Селимие - Милас - Мармарис - Родос - Лимасол - Акамас. Ще преминем през Фоча, Бергама и Троя, ще плаваме до остров Родос и Лимасол и ще създадем едно истинско, неповторимо усещане за всеки от вас.

Ще пътуваме с джипове 4x4, с опитни шофьори - водачи, които имат изключително голям опит в пустинни преходи.

Програма:

Ден 1:
Отпътуване за Турция, преминаване на границата с Турция при ГКПП Капитан Андреево. Прекосяване на протока Дарданели с ферибот. Разглеждане без екскурзовод на развалините на легендарната Троя. Вечеря и нощувка в малкото градче Айвалък.

Ден 2:
Закуска. Отпътуване за Мармарис. Почивка за разходка в Кушадасъ, възможност за плаж. По желание, екскурзия до Ефес – най-добре запазения античен град в Мала Азия, основан през 11 век пр.н.е., където се е намирало едно от седемте чудеса на света – храма на Артемида. Този град дава днес представа за структурата и устройството на античните селища. Посещение на къщата на Дева Мария, която се намира в горичката на славеите, на около 2 км от Ефес. Вечеря и нощувка в Мармарис.

Ден 3:
Закуска. Трансфер от Мармарис до гръцкия остров Родос с ферибот. Пристигане в Родос, настаняване и нощувка в хотел 3*.

Ден 4:
Закуска и начало на едно незабравимо Оff Road приключение по планинските била на един от най-красивите острови на Гърция. Вечеря и много емоции в бара на хотела.

Ден 5:
Закуска. Ферибот от приказния Родос до предизвикателния Лимасол в Кипър. Фериботът заминава в 14.00 ч. и пристига на следващия ден в 08.00 ч.

Ден 6:
Пристигане в Лимасол и трансфер до Акамас. Нощувка в хотел 3*.
Закуска и.....off road до Акамас - западния край на Кипър. На около 20 км от град Пафос се намира местността Акамас. Обявена за природен резерват, мястото привлича и с полуострова Лара където морето е с цвят на тюркоаз, пясъкът на плажа е като от злато. На този плаж, слушайки вълните, докато гледаш звезди, които са толкова много и ти се струват толкова близо, че можеш да ги докоснеш, наистина забравяш всичко негативно. Докато шофираме по тесните черни пътища на Акамас, от едната страна се вижда морето, а от другата страна се извисяват красиви хълмове. На това място морето се среща с планината. Среща на две сили - вода и камък. Това именно е чара на малкия Кипър.

Ден 7:
Закуска. Край на тура. Отпътуване за София

Ден 7, 8 и 9
Завръщане по обратния маршрут в София. Нощувка на ферибота Лимасол-Родос, нощувка в града на Омир - Измир.

Май/2013 - Ноември/2013

Цената включва:

  • транспорт с луксозни джипове 4X4.
  • нощувки на база BB
  • допълнителни екскурзии

Цената не включва:

  • билети за фериботи
  • медицинска застраховка
  • Цената е валидна за група от 9 човека!