Да погледнем света от високо - скок в Ирландия

380

Ирландия - графство Офали - Духа вятър със скорост 4.2 метра в секунда от запад (260°). Температурата е 14°C, с точка на оросяване 4°C. Атмосферното налягане е 1010 hPa. Относителната влажност на въздуха е 70.8%. незначителна купеста облачност на височина 980 метра. Максималната видимост е над 10 километра. Ежедневният метео брийф ни дава надежда, че ще полетим към небосклона и ще изпълним тялото си с дозата адреналин, така жадувана през последната седмица..Вълнуващо е...Да започваме...

Ирландската столица Дъблин е енергичен и космополитен град, където древните традиции срещат модерната енергия. Малкото градче Клонбалог в графство Офали, където се намира нашата Drop Zone, е разположено на около 30 мили от Дъблин.

Всички парашутни инструктори (ирландци) са изключителни професионалисти с повече от 3000 скока и действията им вдъхват увереност на всеки, дори и на най-боязливите.

Скок в тандем:

Най-бързият начин да направите парашутен скок и същевременно най-безопасният метод! Подготовката за този скок отнема не повече от 25 минути.

Вие сте прикачени към подготвен и специално обучен инструктор! Това означава, че ще имате огромното удоволствие да се наслаждавате на скока и свободното падане без да се притеснявате дали ще се справите със отварянето на парашута, неговото управление и приземяването. Инструктора е там точно за това - за да можете вие спокойно да се насладите на момента с всичките си сетива. Скокът се извършва от 3000м, а свободното падане е 40 - 45 секунди със скорост над 220 км/ч.

Индивидуален скок по метода "Статично въже":

Методът "Статично въже" представлява автоматично отваряне на парашутът до 3 секунди след скока.
Курса е с продължителност 4 часа и включва наземна подготовка, запознаване с материалната част (скатаване), действия на парашутиста при приземяване и управление на парашута. Скокът се извършва същия ден, ако позволяват метео условията или на следващия ден. Изпълнява се от височина 1200 м.

Скок за AFF парашутисти:

AFF парашутисти са тези, които притежават лиценз от USPA (Американската парашутна асоциация) А-license. Всички получили лиценз от USPA, могат да скачат на всички парашутни площадки по света, в т.ч. и в Ирландия, необходимо е само да носите своята парашутна книжка и лицензите със себе си.

Какво ни чака след скоковете:

Temple Bar - това е един зелен, малък бар, в центъра на Дъблин. Мястото не е просто бар, а цяло каре къщи и барове покрай реката Лифи. Всеки нормален бар в Ирландия предлага поне 4 вида наливна бира, един добър начин да отпразнуваш своя скок в Ирландия.

Настаняване:

По време на престоя ни в приказното графство Офали ще се настаним в аристократичната ирландска къща Cloncrane Lodge, построена в духа на ирландските рицари, разположена само на 10 минути от летището и на един час път с кола от Дъблин. Къщата има луксозни спални и голяма всекидневна, разполага и с чудесна камина, където можем да се насладим на разказите на опитните инструктори.

целогодишно

Допълнителна информация:

Цената от 380 Euro включва:

 • скок за AFF парашутисти
 • седем нощувки в Cloncrane Lodge и много изненади

Цената не включва:

 • самолетен билет София-Дъблин-София
 • трансфери Дъблин-Клонбулог-Дъблин
 • медицинска застраховка
 • застраховка за щети на трети лица

Ценоразпис:

 • Скок в тандем - 350 Euro
 • Индивидуален скок по метода "Статично въже" - 330 Euro
 • Скок за AFF парашутисти - 280 Euro

Изисквания:

 • За да скочите с парашут, е необходимо да имате навършени 18 г. Ако сте под 18 г., е нужно разрешението на родителите Ви.
 • Препоръчително е да бъдете в добро физическо и психическо здраве (това се удостоверява с медицинско от вашия личен лекар)
 • Да не надвишавате 100 кг.

Парашутизмът е екстремен спорт и крие опасности за живота, но при спазването на правилата на парашутизма и авиацията рисковете са сведени до абсолютен минимум.