Полети с двуместен парапланер (тандем)

100
лв

Летенето с тандем е най-лесния начин да видиш повече и да научиш повече. Полета с двуместен парапланер дава възможност да изпиташ вълнението от летенето поне веднъж в живота, независимо от възраст, пол или тегло.

Тандмемния парапланер е с по-голяма повърхност и е сертифициран да лети с товар до 240 кг. Само сядаш в удобна седалка закачен за парапланера и твоя инструктор, който ще се погрижи за всичко. Ако си достатъчно смел можеш да поуправляваш крилото сам ... или просто да се насладиш на гледката от високо.

Освен панорамния Тандемен полет, ние също предлагаме Тандемен прелет. Той се състои в прелитане на разстояния над 20 километра и продължава 1-2 часа. Това е търсене на красота и разбиране на природата. Нашият тандемен пилот ще те заведе до толкова много и толкова красиви въздушни гледки, че твоята фото или видео камера няма да смогнат да снимат планините, полетата, облаците, птиците, небето...

Истинските фенове трябва да опитат уникалния за Европа SkyNomad Tandem Trip: прелети с бивакуване в планината - просто свободни като орлите!

В зависимост от метеорологичните условия:

Тандемния Панорамен полет се извършва целогодишно от повечето места за летене в България;

Планински места за летене

Сопот, Златица, Ком, Бузлуджа, Сливен, Витоша, Рила, Пирин - високи стартове, зашеметяващи гледки, силни термики (4+ м/с), висока база на облаците (2500+ м), лесно практикуване на прелети: Свободен прелет (200+ км), Отиване и Връщане (120+ км), Триъгълници…

Равнинни места за летене

Хълмовете край Мадара, Шумен, Монтана, Перник и Тополица имат спокойни и отчетливи термики (2+ m/s) с високи бази на облаците (2000+ m). Има добри условия за склоново реене и рекордни прелети (230+ km).

Места за летене по крайбрежието на Черно Море

Албена, Топола, Варна и Бургас можеш да рееш дълги часове над Черно Морските курорти. Направи мялко сянка на разголената плът на плажа!

Тандемния Прелет и SkyNomad Tandem Trip се извършва от Март до Септември.

целогодишно

ЦЕНИ за 2012 (за човек в лева):

Курс за Начинаещи (6 дена, ): 590 лв
Курс за Средно Напреднали (6 дена ): 590 лв
Ден Асистирано Летене: 90 лв/ ден
Ден Обучение за Прелети: 90 лв

Въвеждащ ден: 70 лв
Панорамен Тандемен Полет : 100 лв
Тандемен Прелет : 140 лв
Акро Тандем : 140 лв
Наем на екипировка : 60 лв на ден, 290 лв на седмица
Прескатаване на запасен парашут: 30 лв


Курсът за Начинаещи включва ползването на учебна екипировка. Курса за Среднонапреднали, Асистираното Летене и Обучението за Прелети се предполага че използвате собствена екипировка. Ако не разполагате с такава, то можете да наемете от нас, но знайте че част от смисъла на тези курсове е опознаване и изграждане на доверие в екипировката с която летите най-често.

Горепосочените услуги не включват транспорт от/до мястото за летене!