С каяк из Охридското езеро Македония

186

Каяк се практикува в цял свят от хора с разностранни интереси и способности, с различен социален статус. За да карате каяк, ви трябва желание. Щом сте тук, значи това е изпълнено. Охрид е прекрасно място за практикуване на този вид спорт. Голямото природно разнообразие ви дава възможност да се забавлявате с различните видове каяк. Вие ще имате възможност да се докоснете до природата и да се почувствате свободни.

Програма:

Ден 1:
Тръгване от София от паркинга пред стадион "Васил Левски" по маршрут София - Скопие - Охрид. Пешеходна разходка в Скопие: старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и Църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охрид – град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Настаняване в къща за гости в центъра на Охрид. Запознаване с водачите. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Начало на нашия невероятен каякинг тур по Охридското езеро по маршрут Охрид -Търпейца.
Продължителността на тура е около 3 часа. Завръщане в къщата за гости. Свободно време около камината.

Ден 3:
Закуска. Начало на втория ден от нашия каякинг тур по Охридското езеро по маршрут Охрид - Подмолие.

Ден 4:
Закуска. Пешеходна разходка с екскурзовод в стария град Охрид: Църквата "Света Богородица" - Перивлепта, Самуиловата крепост, Църквата "Свети Пантелеймон" която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО; Църквата Свети Йоан Канео разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия.
В късния следобяд отпътуване за София. Пристигаме в София около полунощ.

индивидуални дати със запитване

Цената включва:

  • транспорт с миниван на Етна Тур
  • 3 нощувки в луксозна къща за гости в центъра на Охрид на база B&B
  • екипировка и двуместни каяци
  • водач със скутер при по-малки групи или с моторна лодка при по-големи групи
  • екскурзоводско обслужване на

Цената не включва:

  • доплащане от 10 Euro за едноместен каяк
  • медицинска застраховка
  • такси за музеи и забележителности