7 дни уейв под звуците на Сезария Евора

870

Уейв - най-екстремната и атрактивна дисциплина в уйндсърфа. Състезанията се провеждат в едни от най-суровите условия на планетата и гарантират радикален екшън. Състезателите влизат в директна елиминация или в групи по 4 като оценъчните критерии се разделят в две категории – уейврайдинг и скокове – вълните се изплъзват за рампи на всякакъв вид forward и backward лупове, и комплексни маневри на височина от 1.5 до 15 метра. Уейврайдингът представлява сърфиране по вълните в комбинация с екстремни въздушни маневри.

Република Кабо Верде, известна и като Зелени нос, е островна държава в Северния Атлантически океан, на запад от бреговете на Африка с площ 4033 кв.км и население над 405 000 души.

Архипелагът включва островите Сао Тиаго, Сао Николау, Санто Антао, Сао Вишенте, Боа Вишта, Фого, Майо, Сал и Брава.

Столицата на страната е Прая и се намира на най-големия остров - Сао Тиаго. Официалният език на републиката е португалският. В страната се говорят още креолски и местни африкански езици.
Кабо Верде обхваща 10 големи и 5 малки острови с вулканичен произход, разположени на около 500 км западно от африканския бряг. Те имат предимно планински релеф с многобройни вулканични конуси, кратери и калдери, и стръмни и скалисти брегове. На остров Фого се намира действащия вулкан Пико до Кано.

Климатът е тропичен, пасатен - горещ и сух (валежите са под 250 мм).

Остров Сал - два основни спота - Punta Preta и Shark Bay - големи вълни, каменист бряг, предпочитан от напреднали сърфисти с предпочитания за уейв.

Настаняване в хотел PORTA DO VENTO 4* на остров Сал.

Уиндсърф курс:

Начален курс 6 часа с инструктор + 2 часа самостоятелна практика, теория и анализ след заниманията. Дава основни насоки от тръгването до свободното движение в различни посоки и извършването на бавни завои.

Междинно ниво А 6 часа с инструктор + 2 часа самостоятелна практика, теория и анализ след заниманията. Придобиване на умения за преминаване от учебен борд към по-малък борд, техника за използване на трапец, плажен старт.

Междинно ниво Б 6 часа с инструктор + 2 часа самостоятелна практика, теория и анализ след заниманията. В този курс ще ще затвърдите умението да използвате трапец, ще се научите да глисирате, да правите плажен старт и да карате в налъмите, ще практикувате основни завои, ще карате в различни ветрови условия и ще учите воден старт и да учите завои на скорост.

Курс за напреднали 6 часа с инструктор +2 часа самостоятелна практика, теория и анализ след заниманията.

За да се включите в този курс трябва да умеете да правите воден старт и джайбове. В това ниво ще започнете изучаването на някои по-сложни маневри, практика при различни ветрови условия, практика на вълни.

целогодишно

Допълнителна информация:

Цената включва:

  • седем нощувки в хотел 3* на база BB
  • самолетен билет София - Милано - Сал - Милано - София

Цената не включва:

  • уиндсърф курс 230 Euro
  • летищни такси около 155 Euro
  • задължителна медицинска застраховка
  • наем на екипировката
  • Препоръчителен брой хора, с които в рамките на 7 дни ще се занимава един инструктор е не по-голям от 8 човека.

    Цената е валидна при група от 8 човека.