Йордания, Сирия и Ливан

642

Три истории от Близкия изток

Програма:

Ден 1:
Излитане от летище София в 06.00ч.Пристигане на „ Aqaba International Airport „ – Посещение на Петра – нощувка в Аман:

Посрещане и съдействие при получаване на виза , след което трансфер до древният град Петра. Набатейският град Петра е най-голямата атракция в Кралството и едно от най-съвременните чудеса в света. Пътешествието в „Розовия град” е една приказна феерия от магнетични цветове и величествени форми, изсечени в скалите преди хиляди години от набатейците. Пътят към „Изгубения град” започва с преминаване през огромен каньон – Сик, в чийто край величествено се издига съкровищницата Ел Казнех, след което продължава към Фасадната улица, водейки към забележителни скални гробници, причудливи пещери и дупки в скалите, преминава през амфитеатъра, уникални храмови комплекси, църкви, колонади..., за да стигне до манастира Ел Деир. Петра е една от тези части на света, които човек трябва да посети поне веднъж в живота си. Включена е в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. Отпътуване към столицата на Йордания - Аман. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка..

Ден 2:
Аман- Джераш- Босра - Дамаск:

Закуска. Отпътуване към Джераш, един от градовете на Декаполис. Древният град е втория по популярност туристически град в Йордания, след Петра и се счита за един от най-добре запазените градове от ранната римска епоха. Намира се на около 45 км. северно от Аман. Разходка в Джераш по павираните улици, оградени с колонади, сред извисяващите се храмове, църкви, просторни обществени площади, бани, фонтани и градските стени, пронизани от високи кули и порти, прекрасната римска мозайка и добре запазен античен театър с невероятна акустика. Отпътуване към Йордано–Сирийската граница. Преминаване през паспортен контрол. Пътуването продължава към Босра – градът, който някога е наброявал 80000 жители, днес напомня за този живот само от останалите руини. Посещение на Римски Театър, построен от Траян през 2-ри век. Единственият паметник от този тип с горната си галерия във формата на закрит портик. Укрепен е през далечната 481 – 1231 пр. Хр. Отпътуване към столицата на Сирия - Дамаск. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3:
Дамаск – Бейрут

Закуска. Обиколка в Дамаск – най-старата съществуваща столица в света. Посещение на националния музей и „Takieh Sulaimanieh” , разходка из традиционен Сирийски пазар за ръчни изделия, пазара „ Al-Hamidie”, величествената джамия Омаяд и Азем Палас или Музея на изкуствата. Обяд в типичен ресторант с отворен бюфет. Разглеждане на църквата Ханая и свободно време за пазаруване в този район. Трансфер до Сирийско–Ливанската граница и отпътуване към столицата на Ливан - Бейрут. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4:
Бейрут – най – красивият град на Средиземноморието

Закуска и разглеждане на столицата на Ливан : Бейрут. Посещение на „ скалата на гълъбите „ , крайбрежния булевард Рауше и центъра на Бейрут, където ще видите един от най-мащабните Проекти за Реконструкция в света. Посещение на Цитаделата, Катедралата Св. Джон и Пристанището и националния музей. На връщане към Бейрут ще посетите ХАРИСА , свещената статуя на Нотр Дам с превъзходна гледка към Жуние и Бейрут. Връщане в хотела за вечеря и нощувка.

Ден 5:
Бейрут – Дамаск – Аман:

Закуска. Посещение на долината на Бека , град Балбек и древни римски храмове. Разглеждане на храмовете на Юпитер и Бакхус. Отпътуване към границата, преминаване и продължаване към Аман през Дамаск. Настаняване в хотела в Аман. Вечеря и нощувка.

Ден 06:
Аман - Мадаба – Небо – Мъртво море – Акаба:

Закуска. Обиколка в Аман - Археологическия музей, Римския театър и Джамията на цар Абдула I. Пътят продължава към Мадаба и църквата св.Георги, където е първата Палестинска карта – от мозайка. Отпътуване към планината Небо, откъдето се открива невероятна гледка към Йорданската долина и Мъртво море. Мястото е свещено, защото е последното, посетено от Моисей. От тук пророкът съзрял Обетованата земя. Пътят продължава към Мъртво море – най-ниската точка на Земята, 400 м. под морското равнище. Благодарение на изключително високата концентрацията на сол и минерали в него, Мъртво Море се е превърнало в уникален лечебен източник. Възможност за плаж. Отпътуване към Акаба. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 07:
Свободно време и полет от „Aqaba International Airport” в 17:00ч:

Закуска. Свободно време за разглеждане на най-модерния град в Йордания и възможност за разглеждане и гмуркане в невероятните води на червено море . Следобяд трансфер до летище „ King Hussein International ” за полет до София в 17 ч.

Важно - минимален брой за осъществяване на екскурзията – 45 участника.

25.03. 2011, 22.04.2011

Допълнителна Информация:

Цената включва:

 • Самолетни билети София – Акаба – София
 • Всички трансфери посочени по-горе в програмата
 • Посрещане и седействие по всяко време на пътуването
 • 6 нощувки на база „ закуска и вечеря „
 • Входни такси за посочените обекти
 • Конен преход за 800м на Петра
 • Екскурзовод на руски език
 • Виза за Сирия
 • Групова виза за йордания
 • Медицинска застраховка с 10000 евро покритие

Цената не включва:

 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – около 25$
 • Летищни такси – 88 евро
 • Обяд по време на маршрута
 • Напитки по време на храненията
 • Лични допълнителни разходи
 • Виза за Ливан – 18$ на човек / заплаща се на място /
 • Такса заминаване от Сирия: $ 13 на човек за всяко напускане на страната / заплаща се на място /
 • Такса напускане на Йордания – 30 евро / заплаща се при записване /