Ница - перлата на Френската ривиера

435

Екскурзия със самолет - 4 дни!

Ница е град в Югоизточна Франция, регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг. Градът е важен туристически център на Средиземно море. Населението му е около 343 000 души, а на градската агломерация - около 933 000 души (1999). Ница е разположен по бреговете на Залива на ангелите, заобиколена от приморските Алпи, защитаващи града от хладни ветрове. Столицата на Лазурния бряг е шестият по големина град във Франция и най-големият на френската Ривиера.

Програма:

Ден 1:
Тръгване от летище София с полет на Lufthansa в 06.20 часа по маршрут София-Франкфурт-Ница - пристигане в 10.30 часа. Трансфер до хотела и настаняване в хотел Massena 4* (разположен на известния едноименен площад в сърцето на града). Следобедна разходка в Ница - старият град, съхранил атмосферата и автентичния дух на средновековието.

Ден 2:
Закуска. Възможност за еднодневна ексурзия до Кан. Един ден на Френската ривиера: Кан - "Зимен салон на световната аристокрация", летен курорт от първостепенна величина и един от най-престижните курорти в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. Разходка в Антиб - едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг.

Ден 3:
Закуска. Разглеждане на Ница - цветния пазар, руската църква “Св. Николай”. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Трансфер до летището. Полет на Lufthansa в 07.00 часа по маршрут Ница-Франкфурт-София. Пристигане в София в 12.30 часа. Край на тура.

индивидуални дати по заявка

Цената включва:

  • самолетен билет - София-Франкфурт-Ница-Франкфурт-София;
  • 3 нощувки със закуски в хотел Massena 4*
  • трансфер летище-хотел-летище
  • медицинска застраховка

Цената не включва:

  • летищни такси в размер на 90 Euro към 01.08.2009 (подлежат на препотвърждение)
  • полудневна екскурзия до Княжество Монако - Кан
  • входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Забележка: Цените са ориентировъчни и е възможно да варират в зависимост от наличността на самолетни билети по редовни линии в момента на закупуване на туристическия пакет