Памплона и Сан Фермин - бягане с бикове

497

Традиционното надбягване с бикове се провежда всяка година на празника на Свети Фермин в испанския град Памплона в продължение на една седмица. Пиршествата в града вървят денонощно. Веселбата е толкова заразителна, че хората не усещат как денят преминава в нощ, а нощта се сменя с ден. Кориди с бикове, балове и концерти, улични фиести, много бира и червено вино потичат по уличките на града. Фестивалът прави от 250-хилядния град място, в което живеят и се веселят около 1,5 млн. човека. Сан Фермин е светецът, патрон и закрилник на Навара. Хората започват да честват патрона си от края на XVI век. Корените на фестивала обаче са още по-стари - те датират от времето, когато Испания приема християнството. Традицията да се пускат бикове по улиците на града става известна на света, когато Ърнест Хемингуей я описва в романа си "И изгрява слънце" ("Фиеста").

ПРОГРАМА:

Понеделник / 5 Юли, 2010:
Полет София-Памплона.
Пристигане в лагера "Ел Молино" (El Molino) около обяд и настаняване.
Свободно време за слънчеви бани край басейна и подготовка за грандиозното парти вечерта.
Добре дошли в Испания и Сан Фермин!

Вторник / 6 Юли, 2010:
Церемония по откриване на фестивала Сан Фермин.
Днес е най-големия ден от фестивала в Памплона и тази сутрин се отправяме към града за началото на церемонията. Шатъл бусове циркулират между "Ел Молино" и града до вечерта и до края на празничните фойерверки.

Сряда / 7 Юли, 2010:
Ранен сутрешен старт на надпреварата с биковете. След бягането с бикове ще бъдете трансферирани обратно в "Ел Молино" за обяд по желание. След това сте свободни да ползвате услугите на шатъл бусовете и да прекарат остатъка от деня в Памплона или в лагера. Изборът е Ваш!

Четвъртък/ 8 Юли, 2010:
Поредния ранен старт на надпреварата с биковете. След гонките ще бъдете трансферирани обратно в "Ел Молино" за обяд по желание.
Напускане на лагера след 15:00ч. Полет Памплона-София.

Допълнителни предложения:

Ако желаете да не се смесвате с тълпата, а да наблюдавате бягането с бикове от високо, можем да Ви предложим да се настаните на балкон в частна къща. Това е особено подходящо за онези, които желаят да снимат или филмират събитието.
За съжаление броят на тези места е НАИСТИНА ограничен и Ви молим да се свържете с нас възможно най-бързо, ако изберете такова настаняване.

Сряда 7 Юли, 2010- 98 евро на човек

Четвъртък 8 Юли, 2010 - 98 евро на човек

Петък 9 Юли, 2010 - 98 евро на човек

Можем да предложим също и прекрасни пакети на балкони, които гледат към градския площад за церемонията по откриването на фестивала за 98 евро на човек. Местата отново са ограничени.

Цената включва:

 • трансфер от/до "Ел Молино";
 • място на балкон за наблюдаване на бягането с бикове и визуална техника за наблюдение на сутрешните празненства на живо;
 • вино/шампанско, чай, кафе и бисквити.

Предлагаме да се присъедините към нашата група за ЗАКУСКА, която включва: зърнена закуска, богат избор от сирена, шунки, хлебчета и кроасани, пресни плодове, кафе и чай. Цена 12 евро за 6, 7 и 8 Юли, 2010.

Вземете своите сувенири и участвайте с тях в церемонията по откриването на от фестивала: Тениска и Pannulo (наметало) Може да ги закупите с предварителна поръчка на цена 12 евро.

05/07/2011-08/07/2011

Допълнителна информация:

Цената включва:

 • самолетен билет София-Памплона-София
 • 3 нощувки в лагера "Ел Молино" – най-добрия лагер в Памплона, който разполага с басейн, ресторант, магазин, барове, ди джей, охрана;
 • участие в церемония по откриването на фестивала Сан Фермин и две надпревари с бикове;
 • безплатно ползване на шатъл бусовете между Памплона и "Ел Молино";
 • ползване на услугите на водачите на групата

Цената не включва:

 • летищни такси 88 евро (подлежат на уточнение);
 • изхранване (освен описаното в програмата);
 • лични разходи;