Романтика на Женевското езеро 6 дни/5 нощи със самолет

505

Женевското езеро е второто по големина сладководно езеро в Централна Европа (след Балатон) и е разделено между Франция и Швейцария. Езерото има форма на полумесец, дълго е 73 km и достига до 14 km ширина, а в най-дълбоката си точка е 310 m. Формата на езерото е разкривена при Ивоар на южния бряг, което прави възможно разглеждането му като Голямо езеро на изток и Малко езеро на запад. Женевското езеро е разположено по течението на река Рона, която извира от ледник източно от него, тече през кантона Вале, навлиза в езерото при Вилньов и бавно тече към изхода си при Женева.

Програма (НОК2RP):

1 ден
Излитане от летище София ,пристигане в Женева и трансфер до хотел 3*. Настаняване на база B&B.
Вечерта по желание вечеря в традиционен швейцарски ресторант срещу допълнително заплащане.

2 ден
Закуска. Панорамна пешеходна обиколка - Цветният часовник - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон, "Же д`О" - най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; островът на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад "Бург де Фур"; Кметството и катедралата "Св. Петър" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение; колежът "Калвин", където реформаторът е чел лекции и излагал основните принципи на новото течение. Свободна програма.

3 ден
Закуска. Посещение на Международното Мотор шоу 2009. По желание.
www.salon-auto.ch

4 ден
Закуска. Възможност за посещение на къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”, „Рю де Гранж”. Възможност за разходка с корабче по езерото.

5 ден
Закуска. Възможност за посещение на замъка Шийон, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на женевското езеро.

6 ден
Закуска. Освобождаване на хотела . Трансфер до летището и обратен полет до София.

индивидуални дати

Цената включва:

  • самолетен билет - София-Женева-София;
  • 5 нощувки със закуски в хотел 3*
  • трансфер летище-хотел-летище
  • медицинска застраховка

Цената не включва:

  • летищни такси в размер на 155 Euro към 01.01.2009 (подлежат на препотвърждение)
  • полудневна екскурзия до Княжество Монако - Кан
  • входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание