Уикенд в Гърция

180
лв

Програма:

Ден 1 - всеки петък:
07.00ч. - Тръгване от стадион "В. Левски"
12.30ч. - Пристигане в Солун. Посещение на стария град и църквата "Св. Димитър Солунски". Разходка из града с посещение на пазара. Свободно време - около 3 часа. Заминаване за Паралия (намира се на 75км южно от Солун).
18.00ч. - Пристигане в Паралия. Настаняване в хотел 2* или 3*. Свободно време. Вечеря - "Гръцка вечер" в ресторанта на хотела. Артистична програма.

Ден 2 - събота:
07.30ч. - Закуска.
08.00 - 19.00ч. - Екскурзия до скалните манастири в Метеора. Метеора е местност в Гърция, в която се намира група от седем действащи манастира, построени на върховете на труднодостъпни остри скали, приличащи на игли. Те се извисяват в небето на 400 метра височина над Тесалийската равнина, централна Гърция, на 70 километра западно от Лариса. От седемте манастира отворени за посетители са шест. Както казва Честър Бенингтън — „те не приличат на нищо от тази планета“.
20.00ч. - Вечеря. Свободно време.

Ден 3 - неделя:
07.30ч. - Закуска.
08.30ч. - Заминаване за България (или Вергина по желание)
22.00ч. - Пристигане в София.

Допълнителни мероприятия:

Екскурзия до Вергина и водопадите на Едеса
трети ден (08.30 - 16.00ч.)

Екскурзия с автобус до Вергина. Посещение на гробницата на Филип Македонски. При археологически разкопки в края на трийсетте години на 20 век край Вергина е локализирана първата столица на антична Македония - Еге. През 1977 г. във Вергина след археологически разкопки е открит гроб, за който се смята, че e на бащата на Александър Македонски - Филип II Македонски. На същото място е намерен античният македонски символ - шестнадесетлъчево слънце, известно като Звездата от Вергина.
Посещение на град Едеса - градът на водите. В Северна Гърция, извън официалните маршрути, дремят оазиси на спокойната романтика. Разглеждане на невероятните водопади.
Цена 20 Euro

целогодишно

Допълнителна информация:

Забележки:

  • цената е валидна при група от минимум 45 човека
  • входна такса за посещение на скалните манастири в Метеора - 2 Euro
  • цената не включва допълнителни екскурзии по избор
  • екскурзиите се реализират всеки петък