Разходка в Синтра - раят на земята

396

Синтра е град в едноименна планина, на 30 км. от португалската столица Лисабон по посока на най-източния нос на Европа - Кабо де Рока, и курорта на Португалската Ривиера - Ещорил. Тук винаги е влажно, прохладно и много зелено. Дори и в най-горещите дни на лятната жега отнякъде пристигат облаци, които се скупчват над Синтра и макар за няколко минути може да превали дъждец. Тук живеят около 20 000 души.
Уличките на Синтра са толкова малки, че понякога двама души не могат да се разминат, а хората от горните етажи на къщите се пресягат, за да си подадат хляб, вестник или чаша кафе.
С повече въображение може и да откриете магазинчето, описано в знаменития роман на Артуро Реверте "Деветата порта". Името на Синтра се свързва с едно от имената на древногръцката богиня на луната, лова и животните Артемида.

Програма:

Ден 1:
Полет София - Лисабон с португалските авиолинии TAP. Трансфер до Синтра и настаняване в историческия хотел "Лоуренс" (на база BB) в курорта, запазил митичния дух на своите гости - Агата Кристи, Мик Джагър и Дейвид Бауи.
Възможност за вечерна разходка в спокойния лабиринт на централните улички.

Ден 2:

Закуска. Възможност за посещение на Националният дворец на Синтра - кралски палат, превърнат днес в музей. Обяд и посещение на руините на някогашния укрепен мавритански град от средата на ХII в., превзет през 1147 г. от крал Алфонсо Енрикеш.

Ден 3:
Закуска. Екскурзия до Лисабон и полудневна панорамна обиколка на града: Росио, сърцето на града; “Алфама”, най-старият и най-живописен квартал (спирка за дегустация на вино в занаятчийска работилница); площад “Черният кон”; при възможност минаване по Моста над река Тагус със спирки на Кулата Белем и Паметника на Откритията; манастира “Херонимос”, истински шедьовър от камък; Музея на транспортните средства с най-богатата колекция в света. Възможност за обиколка в Академията на науките, университет (от 1290). Археологически, морски, нумизматичен музей, "К. Гулбенкян" (за антично и източно изкуство), музей на фаянса и музея на каляските, "Р. Б. Пинейро" (за карикатури) и манастира "Жеронимош" (с гробниците на Вашко да Гама и на поета Л. Камоинш). Трансфер до Синтра-нощувка.

Ден 4:
Закуска. Трансфер до Лисабон. Полет Лисабон - София с португалските авиолинии TAP

индивидуални дати със заявка

Допълнителна информация:

Цената включва:

  • Самолетен билет София–Лисабон–София с полети на ТАP
  • 3 нощувки на съответната база в хотел "Лоуренс" в Синтра

Цената не включва:

  • летищни такси – 154 Euro
  • допълнителни екскурзии и трансфери
  • входни такси за музеите
  • Летищните такси се фиксират точно в момента на издаване на билетите