Усещане за рай в Гърция

46

Закинтос... Fioro de Sevante

Цветето на Изтока, островът на песните и любовта. Мястото е наистина магическо; неговият нежен, спокоен ландшафт завладява сърцата. Така въздействат и кристално чистите, тюркоазени води на морето и невероятните плажове...

Закинтос (или още наричан Зантос) е третият по големина от островите в Йонийско море. Площта му е 402 квадратни километра, а крайбрежната му ивица е с дължина от около 123 километра. Закинтос е също и един от номите на Гърция.

Островът е именуван на Закинтос, син на легендарния аркадийски вожд Дардан. Закинтос е с процъфтяващ туризъм и е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция.

Закинтос разполага с изключително богата флора и фауна. Обилните валежи са създали богата зеленина, пищни гори с прелестно зелени дървета и разнообразие от редки растения и цветя.

Природата на острова е станала обект на международен интерес поради факта, че рядък защитен вид, а именно морските костенурки Caretta-Caretta, снасят яйцата си по южните му брегове. Гърция е изградила Национален морски парк в залива Лаганас, чието единствено предназначение е да опази този рядък вид. Друг защитен вид - тюлените Monachus - също живее и се размножава по западните склонове на острова.

Закинтос е известен със своите плажове – по целия остров ще намерите приказни пясъчни плажове с живописни малки заливчета, където плуването представлява особено удоволствие. Тук се намира и известния като най-добър плаж в Средиземноморието – плажът Навагио. ”Навагио” означава „останки от разбит кораб” и името му се дължи на това, че на плажа действително има останки от разбит кораб.

„Сините пещери”

От северната страна на острова се намира нос Шинари, а на изток от нос Шинари – „Сините пещери” в района на Белите скали, серия геоложки формирования, образували уникален морски пейзаж. Освен естествените арки, които ерозията е изваяла, пещерите са известни с цвета на водата в най-дълбоките и нюанси, наситено синьо, което е най-изумително сутрин, когато светлината е най-ярка.

Вили "Емералд"

Вили „Емералд” са разположени в отдалечен планински парцел с приказна гледка към Йонийско море, „Сините пещери” и пищната растителност на планинските възвишения Агиос Николаос и пристанището.

Агиос Николаос е селище, изключително известно с прясната си риба. В крайбрежните ресторантчета ще намерите голямо разнообразие от много вкусна прясна риба, която ще сервират според предпочитанията ви, а можете и сами да се отдадете на риболов и да набавите вечерята си.

Агиос Николаос е разположен само на 30 км от основния град Закинтос, където е и главното пристанище на острова.

Вили „Емералд Делукс” представляват две каменни вили, всяка с площ 440 кв.м., 180 кв.м. вътрешно пространство и 260 кв.м площ около всяка вила. Всяка вила разполага със четири спални и четири бани, две от които с джакузи, напълно оборудвана кухня, трапезария, собствен басейн с хидромасаж и детски басейн, място за хранене край басейна и барбекю.

Вили „Емералд Класик” представляват осем традиционни каменни вили, разделени на 4 малки вили по 80 кв.м. всяка и 4 големи вили по 110 кв.м. Всички те разполагат с по две спални и две бани с джакузи, тоалетни, напълно оборудвана кухня, трапезария и собствен басейн. Разликата между малките и големите се състои в това, че големите разполагат с възможност за настаняване на още двама души и барбекю до басейна.

Програма:

По индивидуални заявки със собствен трабспорт, заедно с резервацията ще получите и подробна справка за това как да стигнете до остров Закинтос.

При групови заявки се пътува по маршрут София –Солун - Делфи - Килини - Закинтос.

Настаняване във вили „Емералд Делукс”:

Месец май: 83 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /8 души/
Месец юни: 92 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /8 души/
Месец юли: 104 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /8 души/
Месец август: 104 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /8 души/
Месец септември: 92 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /8 души/
Месец октомври: 83 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /8 души/

Настаняване във вили „Емералд Класик" /малки/:

Месец май: 51 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4 души/
Месец юни: 64 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4 души/
Месец юли: 82 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4 души/
Месец август: 82 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4 души/
Месец септември: 64 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4 души/
Месец октомври: 51 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4 души/

Настаняване във вили „Емералд Класик" /големи/:

Месец май: 46 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4+2 души/
Месец юни: 52 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4+2 души/
Месец юли: 67 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4+2 души/
Месец август: 67 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4+2 души/
Месец септември: 52 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4+2 души/
Месец октомври: 46 евро на вечер на човек при наемане на цялата вила /4+2 души/

Лято 2015