Каяк по река Дунав

155
лв


Два дни с каяк по Дунав

Дунав - най-величествената река в България. Водите и - бавни, но непоколебими, текат по своя път към Черно море. Способни са да изразяват целият спектър от състояния - от огледално гладки, привидно спящи, до ревящи, набраздени от остри вълни с бяла пяна по върховете им, но винаги магични и респектиращи. Това е Дунав. Който веднаж го е усетил, винаги се връща там.

Плаването по реката ни дава възможност да се доближим и насладим на дивия живот край и в нея. А той е разнообразен и красив. Като започнем от птиците чапли, корморани, чайки, патици, лебеди, пеликани, орли; споменем гризачи и бозайници - лисици, чакали, вълци, диви свине, сърни.

Не бива да забравяме и рибното богатство на Дунав. Не е необходимо да сте рибари за да си набавим и приготвим вкусна риба край реката.

През двудневният поход с каяк по Дунав, ще посетим най-дивите места по реката - тесни речни канали, диви острови, обрасли с джунглоподобни гори, обширни пясъчни коси. Ще организираме бивак на брега на реката, от където ще наблюдаваме червения залез, докато слушаме как пукат съчките в огъня.


Три дни с каяк по Дунав

Три дни с каяк по тази река си е много и малко!
Достатъчно за да се откъснете истински от напрежението и шума на града, и не достатъчно, защото е много хубаво!

При тридневната програма има възможност да опитате от всички "вкусове" на Дунав. Освен тесните, спокойни канали, между островите, ще гребем и в "големия Дунав" /както го наричат местните хора/, ще нощуваме на диви острови, ще срещнем диви животни и накрая ще подивеем...

целогодишно

Допълнителна информация:

  • Желателно е да сме край реката вечерта преди началото на похода. Това налага да стигнем до там предишният ден и да нощуваме в палатков бивак. Нощувката между двата дни по реката е също в палатков бивак, който организираме най-често върху фините пясъци на дунавските острови.
  • Необходимо е да си носите храна за дните по време на похода.

Подходящи сезони: всички

Опит: не се изисква

Капацитет: групи до 7 човека /за по-големи групи, само при изрично съгласие на всички членове!/

Цената включва:

  • водач - инструктор
  • обучение
  • екипировка:

- каяци - едно и двуместни, PRIJON /Calabria, Excursion/
- гребла -TNP
- спасителни жилетки

  • бивачна екипировка:

- палатки - двуместни, CAMP /Xp 2+/
- шалтета
- и дребна, полезна бивачна екипировка

Транспорт: от/до София /от други дестинации - по желание на клиента с предварително уговаряне/

Цената за три дни е 190 лв.