Каяк по река Янтра

155
лв


Два дни с каяк по река Янтра

Река Янтра е една от най-красивите реки от групата на спокойните реки в България. Yчастъка от реката, подходящ за каяк туризъм е от гр.Бяла до устието й в Дунав. Преминава се за два дни. В този участък реката е спокойна, със слабо течение, което я прави подходяща и за хора без опит. Все пак е познаването на реката необходимо.

През втората половина от похода реката навлиза във впечатляваща каньонообразна долина. Бреговете й са отвесни скали, извисяващи над самата вода. На места височината им достига до няколко десетки метра. Скалните ниши са обитавани от различни птици.

Преминаването по Янтра с каяк е изключително подходящ за любители и професионалисти фотографи.


Три дни винаги е по-добре от два!

След като се насладим на красотата на Янтра, ще направим бивак край устието й. На третия ден походът с каяк продължава по Дунав до град Русе, където ви очакват невероятно красиви варовикови скали на българския бряг, както и скрит ръкав на реката от лонгозен тип.

Този поход е перфектното фото сафари.

Програма:

Първи ден:

Тръгваме по Янтра от моста на К.Фичето край гр.Бяла. През този ден преодоляваме първата половина от реката. Нощуваме в палатков бивак, край реката.

Втори ден:

Предстои най-красивата част от реката - онази, с отвесните скални брегове. При устието на Янтра в Дунав ще си организираме втория бивак.

Трети ден:

Походът с каяк продължава по Дунав до град Русе, където ни очакват невероятно красиви варовикови скали на българския бряг, както и скрит ръкав на реката от лонгозен тип.

Препоръчваме ви, за да не губим от ценното време на почивните дни, по-добре е да пристигнем в района вечерта преди първия ден.

целогодишно

Допълнителна информация

  • За каяк похода по Янтра е добре да бъдете в началната точка вечерта преди деня на тръгване по реката. Това налага пристигане там предишния ден и нощуване в палатков бивак. Нощувката между двата дни по реката също е в палатков бивак, близо до брега.
  • Необходимо е да си носите храна за дните по време на похода.

Най-подходящи сезони:: пролет, есен, зима

Опит: не се изисква

Капацитет: групи до 7 човека /за по-големи групи, само с изрично съгласие на всички членове!/

Цената включва:

  • водач - инструктор
  • обучение
  • екипировка:

- каяци - едно и двуместни, PRIJON /Calabria, Excursion/
- гребла -TNP
- спасителни жилетки

  • бивачна екипировка:

- палатки - двуместни, CAMP /Xp 2+/
- шалтета
- и дребна, полезна бивачна екипировка

  • транспорт от/до София /от други дестинации - по желание на клиента с предварително уговаряне/

Цената за 3 дни 190 лв.