12 ДНЕВЕН ПРЕХОД С КАЯК В ТУНИС

959

С каяк из солените езера на Тунис и красивите брегове на Средиземно море.

Тунис има широк излаз на Средиземно море - бреговата линия е с дължина 1250 км. В страната преобладава равнинно-хълмистият релеф. Само 1/3 от площта на север е заета от най-източните разклонения на Атласките планини, съставени от платото Северен и Висок Тел и планинските вериги Северен и Сахарски Атлас. В централната част Тунис е районът на солените езера - много от тях запълват дъната на депресии. Най-голямото езеро е Шот ал Джарид. Южен Тунис заема част от пустинята Сахара, с изолирани селца в оазисите. Градът-държава Картаген се е намирал на мястото на днешен Тунис. Завладян е от Римската империя, която се изтегля от там през 5 век.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1.
Отпътуване от София в 17:45 ч. за Тунис с полет на Ал Италия през Рим.
Пристигане на международното летище на Тунис "Картаген".
Трансфер до Бизерта. Настаняване в хотел 3*.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 2.
Закуска и начало на еднодневен тур с каяк из красивото езеро Ichkeul Lake. Карането на каяк в езера не е просто гребане. Карането на каяк в езеро означава да усетиш и приемеш състоянието на водата, да приемеш нейното спокойствие, или да се носиш по вълните й, без да нарушаваш целостта им. Вчерта ще нощуваме в Бизерта на брега на езерото.

ДЕН 3.
Закусваме и след инструктаж и екипиране, започваме да гребем. Минаваме покрай пристана в Бизерта и продължаваме по Северното крайбрежие на Tунис, до Сиди ал Меки. Ще имате възможност да се докоснете до природата и да се почуствате свободни. Спираме, за да починем и да се изкъпем. Продължаваме да гребем до Сиди ал Меки, където ще пренощуваме.

ДЕН 4.
Закуска. Продължаваме нашето приключение, минаваме покрай нос Qalat-al-Andalus
и достигаме до местността на красивите плажове на Картаген и Гамарт. Пристигаме в гр. Тунис и се настаняваме в нашия хотел. Нощувка в MOURADI GAMMARTH 5*.

ДЕН 5.
Закуска. Днес ще се насладим на една прекрасна еднодневна екскурзия до Картаген/Сиди Бу Саид/Градската Медина и националния музей Бардо. Обяд в ресторант по време на екскурзионната програма.
Вечеря в хотел MOURADI GAMMARTH 5*.
Нощувка.

ДЕН 6.
Закуска. Начало на нашето еднодневно приключение с каяк до Хамамет. След инструктаж и екипиране започваме да гребем, минаваме покрай красивите скали на Cape Bon и плажовете Кобра. Вечерта пристигаме в Хамамет и се настаняваме в хотел Hammamet Serail 4*.

ДЕН 7.
Закуска. Ще преживеете едно истинско приключение и ще видите не само красива природа, но и интересни пейзажи по време на гребането до Сус и Монастир. Ще гребем покрай красивите крайбрежни скали Herguel. Вечерта - нощувка в Монастир, Kurial Palace 4*.

ДЕН 8.
Закуска. Излизаме на брега срещу остров Джерба. Този ден ще гребем около Джерба. Според преданията именно на Джерба прекрасната нимфа Калипсо в продължение на седем години е държала в плен легендарния Одисей и се е добивала до любовта му по всички възможни начини. Ще се докоснем до един много зелен, приказно красив остров с финикови палми, ласкаво море и прекрасни плажове. Нощувка в Джерба, хотел Miramar Djeba 4*.

ДЕН 9.
Закуска. разходка из пазарите на гр. Джерба и следобяд се отправяме с каяците към пристанището на гр. Сфакс. Трансфер до Матмата. Матмата е едно от най-посещаваните от туристи места в Тунис заради необичайните жилища, в които обитават местните бербери. На пръв поглед местността изглежда необитаема, но с наближаването й се виждат подземните жилища, изкопани в скалите. Нощувка в традиционна хотел в Матмата.

ДЕН 10.
Закуска. Започва нашето приключение в пустинята.
Трансфер до красивия пустинен лагер Sun House. Начало на еднодневни сафари в пустинята с камили или мотори Quad.
Богата вечеря с програма в лагера Sun House.
Нощувка в пустинния лагер.

ДЕН 11.
Закуска. Трансфер до Кайруан и Ел Джем. Посещение на римския амфитеатър в Ел Джем. (Ел Джем е град, запазил историята на римляните от преди хиляди години с величествената амфитеатрална постройка, която събира 35 000 посетители и е третият по големина в света колизеум след тези в Рим и Капуа. Построен е бил от римляните и най-вероятно е използван от гладиаторите, за да провеждат състезанията си). Обратно към Кайруан, където ще посетим забележителната джамия Сиди Окба и мавзолея Барберу. Нощувка в Кайруан.

ДЕН 12.
Рано сутринта, трансфер до летището в Тунис и полет до София

индивидуални дати по заявка

Цената включва:

 • самолетен билет София-Тунис-София;
 • всички трансфери;
 • 11 нощувки в хотели, къщи за гости и в пустинния лагер Sun House;
 • изхранване на база FB (пълен пансион);
 • културната програма с екскурзовод;
 • медицинска застраховка;
 • водач – инструктор;
 • кратък инструктаж за боравене с каяк;
 • каяк - Prijon
 • пълна екипировка- гребла, спасителна жилетка, водоустойчива чанта за багаж, яке – дъждобран;
 • бивачна екипировка – палатка, шалте, прибори за хранене и посуда

Цената не включва:

 • летищни такси (167 евро към 10.01.2010 г. - подлежат на уточнение)

Забележка: Минимум брой участници – 10.